aA
Trys žmonės žuvo sekmadienį Egipte, kai Sinajaus pusiasalyje prie sienos su Izraeliu buvo susprogdintas autobusas su turistais, praneša AFP.
Sprogęs autobusas Egipte
Sprogęs autobusas Egipte
© AFP/Scanpix

"Reuters” duomenimis, dar 14 žmonių buvo sužeista. Savo ruožtu "The Associated Press” informuoja, kad žuvusieji buvo Pietų Korėjos piliečiai.

Sprogimas nugriaudėjo tuo metu, kai iš Izraelio važiavęs autobusas kirto Egipto sieną Tabos kontrolės poste. Sprogimo priežastys kol kas nežinomos. Izraelio medikai jau pareiškė esą pasirengę suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiesiems.

Tabos kontrolės postą kasdien pravažiuoja keli autobusai su turistais iš Šarm eš Šeicho, Dahabo ir Nuveibos kurortų. Egipto bendrovės reguliariai siūlo trumpas ekskursijas į žydų valstybę.

Autobusu iš viso važiavo 33 turistai iš Pietų Korėjos, kai jame netoli Tabos miesto Sinajaus pusiasalyje įvyko sprogimas.

Į Tabą autobusas atvažiavo iš senovinio graikų ortodoksų Šv.Kotrynos vienuolyno Sinajaus centre.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

Neramaus Sinajaus pusiasalio kovotojai tęsia kruviną sukilimą prieš armiją ir policiją, kurį pradėjo kariškiams liepos mėnesį nuvertus islamiškų jėgų prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį).

Dešimtys policininkų ir karių žuvo per bombų sprogimus Sinajuje ir Nilo deltoje, bet sekmadienio išpuolis yra pirmas nuo M.Mursi nuvertimo, kai taikytasi į turistus.

Neramumai Egipte smarkiai pakenkė turizmui, kuris yra gyvybiškai svarbus šiai šaliai.

Pastaruosius du dešimtmečius Egipte kartkartėmis prasiveržia kovotojų smurtas. Nuo 2004 iki 2006 metų dešimtys egiptiečių ir užsienio turistų žuvo per bombų sprogimus Pietų Sinajaus kurortuose.

1997 metais islamistų kovotojai išžudė dešimtis turistų šventykloje Luksore Pietų Egipte.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.