aA
Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį pasiūlė sukurti Europos komunikacijų tinklą, kad elektroninio pašto ir kitų duomenų nereikėtų siųsti per Amerikos tarnybines stotis, praneša "Reuters”.
Angela Merkel
Angela Merkel
© AP/Scanpix

Kanclerė pažymėjo, jog nepritaria tokių kompanijų kaip "Google” ir "Facebook” veiklai - jos išdėsto savo pajėgumus žemo duomenų apsaugos lygio šalyse ir tuo pat metu dirba valstybėse, kuriose kompiuterinio saugumo lygis yra aukštas, pavyzdžiui, Vokietijoje.

Vyriausybės vadovė pažadėjo apsvarstyti Europos tinklo kūrimo klausimą su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande’u per savo vizitą į Paryžių, kuris įvyks trečiadienį. F. Hollande’o administracijos atstovai informavo, kad tokios konsultacijos jau vyksta ir kad Prancūzijos vyriausybė apskritai pritaria Berlyno pasiūlymui.

"Nėra abejonių, mes turime daugiau padaryti, kad apsaugotume duomenis Europoje”, - pabrėžė A. Merkel.

Priminsime, kad susirūpinimas dėl svarbios informacijos apsaugos Europoje padidėjo po to, kai buvęs Amerikos specialiųjų tarnybų darbuotojas Edwardas Snowdenas pradėjo skelbti dokumentus, rodančius, jog JAV Nacionalinio saugumo agentūra sekė ne tik paprastus piliečius, bet ir užsienio politikus bei diplomatus. Tarp jų - ir A. Mekel.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.