aA
Praeityje sportiniais pasiekimais Lietuvą garsinęs Gintaras Einikis, pastaruoju metu labiau žinomas dėl smurtinių konfliktų, neskuba tyrėjams aiškinti kodėl muša žmoną. Prieš televizijos kameras stoti drįsęs vyras, pareigūnams pateikė informaciją, kad jo advokatas neranda laiko, o be jo į apklausą nevyks.
Gintaras Einikis
Gintaras Einikis
© TV3

Gruodį žmonai šonkaulius sulaužiusiam vyrui teks atsakyti teisme ne tik už paskutinį smurto protrūkį, bet ir už žmonos atleidimu anksčiau pasibaigusią bylą. Įtarimai jam jau pareikšti.

Oficialiai atstovaujančio advokato duomenų policijai G. Einikis nepateikė, tad gavo teisėsaugos pareigūnų ultimatumą – jei jo pasirinktas advokatas neturės laiko, tegu nurodytu laiku pasirodo su kitu pasirinktu gynėju.

Pagal įstatymą, smurtą artimoje aplinkoje galima išspręsti susitaikymu. Tačiau jei išrinktasis ar išrinktoji netrukus vėl paleidžia į darbą kumščius, į vieną bylą jau susegami abu nusikaltimai.

Paskutinis G. Einikio protrūkis itin žiaurus – gruodžio 21 d. Jurgita Einikienė paryčiais buvo stipriai sumušta. Moteriai lūžo šonkauliai, praskeltas antakis. Medikai J. Einikienei suteikė būtinąją pagalbą ir išleido gydytis į namus. Čia G. Einikio jau nebuvo – vyras išvežtas į areštinę. Jam nustatytas 1.49 prom. girtumas.

Atleidimo G. Einikis sulaukė prieš kelis mėnesius. J. Einikienė tuomet sulaukė ne tokių žiaurių smūgių kaip pastarąjį kartą, tad atleido. Parodytoje laidoje J. Einikienė neslėpė kovosianti už šeimos gerovę. Visgi geri norai šįkart G. Einikio nuo teisėsaugos neapsaugos.

Įstatymai numato tik vieną būdą kaip G. Einikiui išvengti teismo salės – sutikti, kad byla būtų baigta baudžiamuoju įsakymu. Prokuratūra laukia, kada jis užsuks pas tyrėją į apklausą, kur jam toks sprendimas bus pasiūlytas.

G. Einikiui gresia baudžiamoji atsakomybė pagal du baudžiamuosius straipsnius. Pagal vien numatoma, kad tas, kas pakėlė ranką prieš šeimos narį, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Pagal kitą - vyras gali būti baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.