aA
Beveik 25 tūkstančiams pensininkų, kuriems per krizę pensijos buvo apkarpytos mažiausiai, jau šiais metais planuojama išmokėti visą nepriemoką. Tiek žmonių valstybė yra skolinga po maždaug 100 litų.
25 tūkst. žmonių visą pensijų kompensaciją gali gauti šiemet
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Tokių žmonių yra beveik 25 tūkstančiai“, - penktadienį Seime BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministras Laisvūnas Bartkevičius. Pasak jo, šiems pensininkams visa nepriemoka bus grąžinta iš karto, jeigu ji neviršys 100 litų.

„Bet jeigu suma bus 115 litų, 20 proc. jos bus išmokėta šiemet, o jau kitų metų pirmąjį ketvirtį - visa likusi dalis“, - teigė viceministras.

2009 metais pensijos iki 650 litų nebuvo mažinamos.

Valdantieji skaičiuoja, kad pensijų kompensavimui reikės apie 443 mln. litų. Šiemet būtų išmokėta 20 proc. neišmokėtos pensijos, o 2015-2016 metais - po 40 proc., mokant kas ketvirtį. Tokiam pensijų kompensavimo darbo grupės siūlymui dar turės pritarti valdančiųjų Politinė taryba, o veliau - Vyriausybė ir Seimas.

Pensijos bus kompensuotos maždaug 450 tūkst. gyventojų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.