aA
Vasario 12 d., 15.49 val. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariate gautas pranešimas, kad Mažeikių r., Kulšėnų k., Varduvos upėje, prie užtvankos pastebėta ledo properšoje kyšanti žmogaus koja.
Simonas Klemenis
Simonas Klemenis
© Facebook nuotr.

Policijos pareigūnai informuoja, kad nuvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad vienoje iš Varduvos upės šakų yra įrengta elektrinė, kurios vandens šliuzas atitvertas metaline tvora.

Prie tvoros yra susidariusi 1,2 metro pločio ledo properša, kurioje pastebėtas 10 cm virš vandens kyšantsi batas. Atvykus ugniagesiams ir narams, kūnas buvo ištrauktas į krantą.

Įvykio vietoje jų laukė mįslingomis aplinkybėmis 2013 m. lapkričio 1 d., Sedoje, po klasės draugų susitikimo be žinios dingusio Simono Klemenio tėvas.

Jis ir aptiko kūną vandens telkinyje, o iš rūbų, avalynės bei kitų bendrų bruožų atpažino, jog tai – jo sūnus.

Kūno apžiūros metu išorinių smurto žymių nepastebėta, rasta piniginė, kurioje buvo S. Klemenio asmens dokumentai ir 180 litų. Nors kūnas atpažintas, bus atliekami tyrimai mirusiojo tapatybei nustatyti.

Telšių aps. VPK Mažeikių r. PK pareigūnai buvo sutelkę didžiules pajėgas Simonui surasti. Pagalbon buvo pasitelkti ir profesionalūs narai, kurie nuodugniai apieškojo vandens telkinius – tarp jų ir Varduvos upės atkarpą. Deja, rezultatai buvo bevaisiai.

Įtariama, Simono Klemenio radimo vieta
Įtariama, Simono Klemenio radimo vieta
© Telšių aps. VPK


Įtariama, Simono Klemenio radimo vieta
Įtariama, Simono Klemenio radimo vieta
© Telšių aps. VPK
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.