aA
JAV kosmoso agentūra NASA kartu su mokslininkų iš Amerikos ir Japonijos komanda nusprendė įamžinti 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių sostinę iš kosmoso.
Sočis iš kosmoso: rado panašumų su Šiaurės Korėja
© NASA nuotr.

Buvo tokių, kurie pateiktose Sočio nuotraukose įžvelgė jo panašumą su naktiniais vaizdais iš Šiaurės ir Pietų Korėjų, skelbia newsru.com.

„Iki tol patys profesionaliausiai fotografai visus 2014 metų žiemos olimpiados įvykius Sočyje fiksavo ant žemės. Dabar NASA kartu su grupele mokslininkų iš Japonijos ir JAV daro nuotraukas ir iš paukščio skrydžio“, - skelbia „The Wall Street Journal“.

Leidinys publikuoja unikalų fotoreportažą iš kosmoso, kuriame rodomos palydovo kosmose darytos olimpinio Sočio nuotraukos.

Iš kosmoso darytose nuotraukose įamžinta arčiausiai pakrantės esanti olimpinio Sočio dalis, apšviesta įvairių spalvų ugnelėmis.

„Ryškus plotas apšviestoje teritorijoje – olimpinis parkas, kur vyko XXII žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija“, - paaiškina leidinys.

Nuotraukoje įamžintas slėnis – netoliese Sočio esantis kalnų kurortas Roza Chutoras, kuriame dėl medalių kovoja slidininkai ir snieglentininkai.

NASA pateikiamose olimpinio Sočio nuotraukose matomi rausvo atspalvio plotai yra augalija, o balti lopai – sniegu padengtos teritorijos, patikslina vienas iš livejournal.com vartotojų.

Pastatai iš kosmoso atrodo pilki, o jūra – tamsiai mėlyna.

Kaip teigiama prie fotografijų pateikiamuose komentaruose, vaizdą gauti padėjo ASTER (Advanced Spaceborne Thermal Emission and Reflection Radiometer - Pažangus kosminis terminės emisijos ir refleksijos radiometras) - instrumentas, skirtas sudaryti žemės paviršiaus temperatūros, atspindžio gebos ir aukščio informaciją, esantis palydove „Terra“.

Vienas iš skaitytojų atkreipia dėmesį, jog skirtingų spalvų švieselėmis mirgantis Sočis, kurį gaubia neperregima tamsa, kur niekada galbūt nebuvo įžengusi žmogaus koja, turi kai ką bendro su Šiaurės ir Pietų Korėjų vaizdais, užfiksuotais iš kosmoso.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis patalpino nuotrauką, kurioje matoma, kaip naktimis gausiai apšviesta Pietų Korėja, ir kokios sutemos dengia Šiaurės Korėją.

Trumpiau tariant, kaip teigia kitas skaitytojas, faktas, jog Šiaurės Korėją naktimis gaubia aklina tamsa, byloja, kad šalyje visiškai neišvystyta pramonė. Sočiui apšvietimas naktį nereikalingas dėl kitos priežasties – juk ten „vien kalnai ir miškai“.


www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.