aA
JAV apie 350 000 namų liko be elektros energijos, lūžo medžių šakos. Per žiemos pūgas ir sniegą autoavarijose žuvo mažiausiai 9 žmonės, atšaukė 3 100 lėktuvų skrydžių.
JAV kankina žiaurus snygis
© AP/Scanpix

Meteorologai įspėja, kad ketvirtadienį ir JAV centrinėje dalyje ir šiaurės rytuose iškris nemažai sniego, informuoja news.sky.com.

Džordžijos valstijoje sniegas ir stiprus vėjas laužė medžių šakas, nutraukė elektros laidus. Džordžijoje 200 000 pastatų liko be elektros, Pietų Karolinoje – 130 000, Luizianoje – 30 000.

Atlantoje ištuštėjo gatvės ir greitkeliai. Priešingai nei sausio 28 d., kai daugybė vaikų negalėjo grįžti namo ir turėjo nakvoti mokyklose, žmonės palikinėjo automobilius pakelėse po kelių valandų stovėjimo kamščiuose.
Džordžijos gubernatorius Nathanas Dealas (sulaukęs daug kritikos už prastą organizuotumą ankstesnės audros metu) šį kartą buvo nusiteikęs entuziastingai. Jis teigė: „Ačiū jums, Džordžijos žmonės, jūs pademonstravote savo charakterį.“

Šiaurės Karolinos gubernatorius Patas McCrory paragino žmones pasikrauti mobiliuosius telefonus ir susirasti baterijų radijui, nes dalyje valstijos žadama nemažai sniego.

Ketvirtadienį Niujorke buvo iškritę 15 cm sniego.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.