aA
Lietuvos premjero Algirdo Butkevičiaus vizitas į Olimpines žaidynes Sočyje suveikė Lietuvos naudai, sako Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas.
Rusijos ambasadorius išgyrė A. Butkevičių
© DELFI / Tomas Vinickas

„Vis dėlto, kalbant apie galimybes, premjeras A. Butkevičius surado galimybę atvykti į Rusiją, ir tai, manau, suveikė Lietuvos interesų labui. Prezidentė irgi turėjo tokią galimybę, bet ji pasirinko kitą kelią“, - "Vilniaus dienos" paskelbtame interviu cituojamas ambasadorius.

Praėjusią savaitę apsilankęs Sočyje A. Butkevičius susitiko su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu ir „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu.
Taip pat Rusijos ambasadorius A. Udalcovas interviu sakė nematantis kliūčių Lietuvoje veikti Rusijos įsteigtai mokyklai.

„Lietuvoje veikia amerikiečių mokykla, prancūzų mokykla, jei neklystu, ir turkų mokykla. Ir niekas apie tai nekalba. Tad kodėl negalėtų veikti rusų mokykla?“ - sakė ambasadorius, pažymėjęs, kad „šios mokyklos veikla būtų visiškai suderinta su Lietuvos teisine baze“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.