aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paskelbė, kad leidimas Kuršėnų seniūnui Vytautui Gedmontui tarnybinį automobilį laikyti prie savo namų nesiderina su įstatymo nuostata, draudžiančia naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.
Seniūnas nebegalės prie namų laikyti tarnybinio automobilio
© DELFI

Nustatyta, kad Šiaulių rajono savivaldybės administracijos direktorius pasirašė įsakymą, kuriuo Kuršėnų seniūnui leido tarnybinį automobilį laikyti prie savo namų.

Komisija yra ne kartą pažymėjusi, kad tarnautojų kelionės iš darbo į namus ir atgal nelaikytinos tarnybine būtinybe. Todėl toks tarnybinio transporto naudojimas prieštarauja Įstatymo nuostatoms, draudžiančioms valstybės, ar savivaldybių turtu naudotis asmeninėms reikmėms.

VTEK Šiaulių rajono savivaldybės administracijos direktoriui siūlo panaikinti įsakymą, suteikiantį teisę savivaldybei priklausantį tarnybinį transportą laikyti prie darbuotojų namų ir nustatyti tvarką, užkertančią kelią galimiems piktnaudžiavimo tarnyba atvejams.

Nesant pagrįstų duomenų, galinčių įrodyti, kad AB „Šiaulių energija" generalinis direktorius Česlovas Kasputis tarnybiniu automobiliu būtų akivaizdžiai naudojęsis Įstatymo nuostatas pažeidžiančiu būdu, tyrimą dėl Č. Kaspučio elgesio VTEK nutraukė.

Sprendimo priėmimą dėl Šiaulių miesto savivaldybės Kultūros centro direktoriaus Raimondo Sinkevičiaus elgesio atitikties Įstatymo nuostatoms VTEK atidėjo kitam posėdžiui.

Tyrimai dėl V. Gedmonto, Č. Kaspučio ir R. Sinkevičiaus buvo pradėti Komisijai susipažinus su dienraščio „Šiaulių kraštas" 2013 m. spalio 24 d. ir 30 d. publikacijomis „Valdiškos karietos: ir į darbą, ir į namus" bei „Skaitytojai mato valdiškus pasivažinėjimus".

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.