aA
Antradienį lenkų žiniasklaida dėmesį sutelkė į po 25 metų iš Žešovo miesto kalėjimo paleidžiamą garsų pedofilą žudiką Mariuszą Trynkiewiczių.
Lenkijos visuomenė įtūžusi - į laisvę paleidžiamas žudikas pedofilas
© DELFI / Valdas Kopūstas

Kaip praneša TVN24, prieš 25 metus prokuratūrai pavyko nustatyti ir įrodyti, jog 1989 metais liepos 4 ir 29 dienomis M. Trynkiewiczius savo bute žiauriai nužudė keturis paauglius.

Šis Piotrkovo Tribunolo miesto gyventojas buvo nuteistas mirties bausme, tačiau Lenkijoje ją panaikinus, žudikas buvo įkalintas 25 metams, nes tuo metu bausmės iki gyvos galvos Lenkijos nebuvo.

Vasario 11 d., iki 23.59 val., jis turi būti išleistas į laisvę. Tokį sprendimą priėmė teismas. Tolesnis šio žudiko likimas bus sprendžiamas kitame teismo posėdyje kovo 3 d. Visuomenė reikalauja jį chemiškai kastruoti ir izoliuoti nuo visuomenės.

Alyvos į ugnį įpylė antradienį lenkų žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia, jog M. Trynkiewicziaus kameroje rasta vaikų pornografijos.

Netyli ir vieno nužudyto paauglio tėvas, kuris pedofilui grasina linčo teismu. Tam pritaria didesnė dalis lenkų.

Kuo viskas baigsis, paaiškės po trijų savaičių. Kol kas M. Trynkiewicziui uždrausta išvykti iš šalies, jis privalės kiekvieną dieną registruotis policijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.