aA
Biržiečių šeimos tragedija, įvykusi praėjusių metų rugpjūčio 25-osios naktį (sekmadienio naktį), kai šeima neteko septyniolikmečio sūnaus, netrukus bus narpliojama teisme. Didžiulio vietos gyventojų pasipiktinimo sulaukę įvykiai, tyrimo duomenimis, turėjo baigtis ne vieno, o dviejų jaunuolių žūtimi.
Dainius Miliukas
Dainius Miliukas
© DELFI

Panevėžio apygardos prokuratūra informuoja, kad paauglio nužudymo tyrimas baigtas ir teismui bus perduodamas vienas kaltinamasis - iš karto po nužudymo ieškotas ir kone po dviejų parų policijai pasidavęs Dainius Miliukas.

Tyrimui vadovavęs Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas išsiaiškino, kad D. Miliukas bandė nužudyti du jaunuolius. Pabėgti pavyko tik penkiolikmečiui.

Pirminiais tyrimo duomenimis, kulkos lėkė į du gatve ėjusius jaunuolius. Septyniolikmetis - mirtinai sužalotas. Policijos pareigūnų duomenimis, negyvas jaunuolis su šautine žaizda šone rastas tik sekmadienį, rugpjūčio 25 d., 6.30 val. ryte.  Paauglio kūnas buvo po daugiabučio namo balkonu Vilniaus gatvėje. Jį rado mama.

Įtariamuoju iš karto paskelbtas D. Miliukas, kaltinamas jaunuolius sustabdęs gatvėje, liepęs gultis ant žemės, o šiems ėmus bėgti - paleido šūvių seriją. Bylos duomenimis, mirtinai sužalotas septyniolikmetis buvo ne vienintelis turėjęs mirti. Kartu su juo gatve ėjęs penkiolikmetis išgyveno tik dėl to, kad užpuolikui baigėsi šoviniai.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad tik pirmadienio vakarą į Vilniaus 1 policijos komisariatą atėjęs ir dėl nužudymo sulaikytas D. Miliukas, nužudymo naktį buvo girtas. Tiesa, vyras policijai pasidavė išsiblaivęs, tad nebuvo galimybės nustatyti, kiek jis buvo išgėręs.

Su D. Miliuku sietas dar vienas įtariamasis, kaltinimų išvengė. Prokuratūros duomenimis, prieš teismą stos tik vienas įtariamasis.

Po šūvių vietos gyventojai ėmė kalbėti, kad šūvis paleistas ne atsitiktinai, o norint gaujoms susigrąžinti pozicijas. Esą gaujų karai mieste seniai siaučia, tačiau teisėsaugos pareigūnai šio nusikaltimo su gaujų karais nesiejo.

Tyrimo metu nustatyta nužudymo priežastis - girtumas. Manoma, kad girtas vyras norėjo pademonstruoti jėgą prieš kitus asmenis, su kuriais anksčiau konfliktavo ir galėjo manyti, kad jauni vaikinai sutikti gatvėje - iš konfliktavusios kompanijos.

Beje, šaulys turėjo legaliai laikomą ginklą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.