aA
Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį pateko Kauno miesto tarybos narys Valys Venslovas. DELFI žiniomis, STT atliko kratą UAB „Kauno vandenys“, kuriose dirbo Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas. UAB „Kauno vandenys" generalinis direktorius Linas Baltrėnas DELFI patvirtino, kad pirmadienį buvo sulaikyti mažiausiai keturi asmenys, tarp jų - ir V. Venslovas.
STT sulaikė vieną Kauno socialdemokratų lyderių V. Venslovą
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

„Situacija yra tokia, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas. Esu pasirašęs pasižadėjimą, kad daugiau informacijos teikti negaliu. Kai bus užbaigtas tyrimas, kai medžiaga bus perduota teismui - tada bus galima kalbėti", - DELFI teigė L. Baltrėnas.

UAB „Kauno vandenys" vadovas DELFI patvirtino, kad pirmadienį buvo sulaikyti, pirminiais duomenimis, keturi asmenys.

„Kol kas dar nesu gavęs dokumentų. Ar tarp sulaikytųjų yra V. Venslovas? Yra", - teigė L. Baltrėnas.

Kauno politikas sulaikytas 48 val. laikotarpiui.

V. Venslovas ėjo UAB „Kauno vandenys“ technikos direktoriaus pareigas. Neseniai žiniasklaidoje skelbta, kad bendrovė įsigijo prabangių automobilių, o jais esą galėjo naudotis ir V. Venslovas. DELFI šaltiniai teigė, kad STT susidomėjimo socialdemokratas sulaukė dėl galimo kyšininkavimo.

Kol kas STT ir Kauno apygardos prokuratūra oficialiai nepatvirtino apie teisėsaugos veiksmus.

DELFI keli šaltiniai teigė žinantys, kad V. Venslovas pateko į teisėsaugos akiratį, tačiau kol kas daugiau detalių nežinoma.

Jau anksčiau, kuomet politikas vadovavo savivaldybės įmonei „Kauno gatvių apšvietimas“, jo pavardė buvo minima galimai korupcinėse istorijose.

Su pačiu V. Venslovu antradienio rytą DELFI susisiekti nepavyko – jo telefonu niekas neatsiliepė. Kauno vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas teigė girdėjęs apie veiksmus, tačiau nieko konkretaus kol kas pasakyti negalėjo.

DELFI primena, kad tai ne pirmas skandalas, į kurį įsivelia Kauno socialdemokratų lyderiai - jau du kartus STT vizitų sulaukė socdemų deleguoti Kauno vicemerai.

Praėjusių metų pabaigoje visiškai girtas darbo vietoje sučiuptas V. Popovas. Šiuo metu vyksta buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno teismas - politikas kaltinamas korupciniais veiksmais.

Kalbama, kad šie skandalai gali būti susiję su Kauno socialdemokratų vidaus konfliktais, kurie aštrėja artėjant savivaldos rinkimams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.