aA
Apie žiaurius patirtus kankinimus Ukrainoje pasauliui iš Lietuvos ligoninės palatos pasakojęs Ukrainos opozicijos atstovas Dmitrijus Bulatovas, anot spaudos pranešimų, nori atvykti į Vokietiją. Esą, jis pareiškė norą gyventi su savo tėvais Hagene.
Dmitrijus Bulatovas
Dmitrijus Bulatovas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Portalas spiegel.de praneša, kad leidinys „Rheinische Post“ rašo, kad per kankinimus sunkiai sužeistas Ukrainos opozicijos atstovas Dmitrijus Bulatovas išreiškė norą vykti į Vokietiją. Jis norėtų su savo tėvais gyventi Vestfalijoje esančiame Hagene. Iki šiol opozicijos politiko Vitalijaus Klyčko pasekėjas buvo gydomas Lietuvoje.

Laikraštis remiasi laišku Vokietijos užsienio reikalų ministrui Frankui Walteriui Steinmeieriui, kuriame Europos konservatorių jaunimo organizacijos pirmininkas Benedictas Poetteringas pasakoja apie pokalbį telefonu su D. Bulatovu ir išsakytą Ukrainos opozicijos atstovo norą. Toliau B. Poetteringas prašo F. W. Steinmeierio suteikti Ukrainos aktyvistui teisę gyventi Vokietijoje.

D. Bulatovas yra vienas asmenų, vadovaujančių ilgas savaites Kijeve trunkančioms opozicijos demonstracijoms. Jie kelias dienas buvo dingęs, vėliau rastas Kijeve sunkiai sužeistas – supjaustytu veidu ir nupjauta ausimi. Aktyvistas sakė nežinantis, kas jį pagrobė. Jį kankino mažiausiai du žmonės. Paleistas D. Bulatovas atvyko gydytis į Lietuvą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.