aA
Europos Komisija (EK) antradienį paneigė Vokietijos laikraščio pranešimą, kad 19 šios komisijos narių daro spaudimą atsistatydini prezidentui Romano Prodi (Romanui Prodžiui).
"Kalbos, kad įgaliotiniai ketina kokiu nors būdu nušalinti Romano Prodį iš Europos Komisijos prezidento pareigų, yra visiškai neteisingos", sakė EK atstovas spaudai Jonathanas Faullas (Džonatanas Faulas) per kasdienę spaudos konferenciją.

Laikraštis "Frankfurter Allgemeine Zeitung" antradienį pranešė, kad R. Prodi daromas spaudimas atsistatydinti. Pasak laikraščio, jį pakeisti norėtų Didžiosios Britanijos įgaliotiniai Chrisas Pattenas (Krisas Patenas) ir Neilas Kinnockas (Nilas Kinokas).

Užsienio valiutos makleriai antradienį paskelbė, jog iš dalies dėl šio pranešimo vėl krito euro vertė, kuri pirmadienį buvo kiek pakilusi. Pasirodžius straipsniui, euro kursas smuko iki maždaug 0,9520 JAV dolerio, o jį paneigus, pakilo maždaug 0,1 cento.

Pasak J. Faullo, minėtą pranešimą paneigė tiek Ch. Pattenas, tiek N. Kinnockas. "Neturiu supratimo, iš kur galėjo atsirasti toks absurdiškas straipsnis", - stebėjosi atstovas.

Vienas EK atstovas Kaire vykstančiame Afrikos ir Europos viršūnių susitikime "Reuters" pareiškė, jog Vokietijos laikraščio pranešimas "juokingas" ir yra "visiškai pramanytas". "Mes ne kokia nors bananų respublika, kur įgaliotiniai galėtų surengti perversmą", sakė atstovas.

Vis dėlto, pasak "Reuters", pastaruoju metu Europoje pasirodė visa virtinė spaudos pranešimų, teigiančių, kad per pirmąjį R. Prodi vadovavimo Komisijai pusmetį juo buvo nusivilta.

Jau nuo sausio mėnesio R. Prodi neigė daugelį Italijos žiniasklaidos pranešimų neva jis ketina grįžti į šios šalies politiką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.