aA
JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Louisas Freehas (Luisas Fryhas) metų pabaigoje tikriausiai pasitrauks iš savo posto dėl didėjančių finansinių sunkumų. Tai antradienį pranešė laikraštis "Washington Post", gavęs informaciją iš L. Freeho ketinimus žinančių šaltinių.
Anot laikraščio, FTB vadovo, kurio 10 metų trunkanti kadencija baigiasi tik 2003 metais, tarpininkai jau ieško jam geriau apmokamo darbo. L. Freehas 25 metus ėjo pareigas valdiškose tarnybose, uždirbdamas kur kas mažiau negu būtų galima privačiame sektoriuje, rašo laikraštis. 51 metų FTB vadovas turi šešis sūnus, ir vienam jau artėja studentiškas amžius.

Pasak laikraščio, L. Freeho draugai iš privataus sektoriaus klausinėja aukštų Vašingtono ir kitų miestų finansinių tarnybų bei teisinių firmų pareigūnų, ar šie neturėtų kokio darbo L. Freehui.

Be to, kelios firmos pačios kreipėsi į L. Freehą, siūlydamos septyniaženkles algas. FTB vadovas kol kas nepriėmė nė vieno pasiūlymo, bet tikisi laiku apsispręsti, kad prieš metų pabaigą galėtų atsistatydinti.

L. Freehas vadovavo FTB dramatiško šios tarnybos augimo metu. Jis vėl įvedė griežtą discipliną po sunkaus laikotarpio, kai FTB lydėjo klaidos ir skandalai. Tačiau L. Freehas ne kartą susikirto su prezidentu Billu Clintonu (Bilu Klintonu), kuris jį paskyrė, ir generaline prokurore Janet Reno (Dženet Rino).

L. Freehas, kurį slegia daugiau negu 400 000 dolerių paskola, gauta už įkeistą nekilnojamąjį turtą, tegauna tik 141 300 dolerių algos. Neseniai jis prasitarė, kad kiekvieną savaitę klausia savo žmonos Marilyn (Merilin), ar jam leidžiama grįžti į darbą biure.

L. Freehas pradėjo savo karjerą, dirbdamas FTB agentu. Vėliau ėjo prokuroro pareigas JAV prokuratūroje Manhetene, dirbo federaliniu teisėju, o 1993 metais tapo FTB vadovu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.