aA
Sostinė ruošiasi Kalėdoms – į Katedros aikštę jau atgabentas metalinis karkasas, kuris, apkaišytas tikromis šakomis, taps pagrindine Lietuvos egle.
Vilnius ruošiasi Kalėdoms: egle taps aliuminio konstrukcija
© DELFI / Tomas Vinickas

Centrines miesto gatves nušvies kalėdinės dekoracijos, o Gedimino prospekte žibės snaigės.

Sostinės savivaldybė kol kas nedetalizuoja, ko šįmet per Kalėdas laukti Vilniuje, tačiau pagrindinius akcentus atskleidžia.

Kaip ir praėjusiais metais, pagrindinė miesto eglė bus iš aliuminio, apkaišyta tikromis šakomis. Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Daiva Savickienė DELFI sakė, kad eglės įžiebimas numatytas šeštadienį, lapkričio 30-ąją. Eglės aukštis – apie 25 metrai.

Iki šeštadienio kalėdinėmis dekoracijomis bus papuošta Rotušės aikštė, Vokiečių, Pilies, Vrublevskio gatvės, Gedimino ir Konstitucijos prospektai.

Gedimino prospektą puoš mėlynos ir baltos spalvų snaigės. Jos sužibs jau trečiadienį.

Televizijos bokštas bus papuoštas iki gruodžio 25-tos dienos. Pirmąją Kalėdų dieną TV bokštas taps aukščiausia Kalėdų egle pasaulyje.

Ketvirtadienį ir penktadienį Vilniuje vyks trečiasis Rytų partnerystės viršūnių susitikimas. Ta proga Gedimino prospekte iškabintos Europos Sąjungos valstybių ir Rytų partnerystės šalių vėliavos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.