aA
Dvi pirmąsias balandžio dienas LNK televizijos žiūrovai kelis kartus nesuprato, kas atsitiko.
Balandžio 1-osios popietę filmo "Knygų valdovas" herojus M.Culkinas staiga dingo iš ekrano ir po kelių akimirkų žiūrovai išvydo 22-25 metų vyrą, kuris pasiskelbė esąs eterio įsilaužėlis. Pasakęs kelias nerišlias frazes, vadinamasis eterio piratas išnyko, o filmas buvo rodomas toliau.

Netrukus ekrano apačioje pasirodė eilutė, informuojanti, kad LNK televizija atsiriboja nuo ką tik įvykusio incidento.

Balandžio 2-ąją eterio piratas pasirodė dar tris kartus.

Specialistai teigia, kad kokybiškas epizodų su įsilaužėliu vaizdas būtų sunkiai įmanomas, jei jie būtų transliuoti be LNK darbuotojų žinios ir aparatūros. Teoriškai tai padaryti galima. Pavyzdžiui, pasistačius galingą siųstuvą ir siunčiant stipresnį nei LNK technikos signalą.

Už įsiterpimą į eterį (neteisėtą siųstuvo eksploatavimą) yra numatyta bausmė - technikos konfiskavimas ir bauda. LNK televizijos savireklamos skyriaus vadovas Laurynas Šeškus kategoriškai paneigė, kad pirmųjų dviejų balandžio dienų incidentai yra televizijos savireklama. Anot jo, pamačiusi pirmąjį įsilaužėlio epizodą, LNK vadovybė nusprendė, kad pokštauja Lapių studijoje dirbantys technikai.

Tačiau paaiškinti, kodėl pasirodžius pirmiesiems neplanuotiems intarpams televizija neužkirto kelio kitiems incidentams, bei plačiau komentuoti L.Šeškus atsisakė: "Viską aiškinasi mūsų technikai".

"Lietuvos rytas"