aA
Vilniuje posėdžiavusio visuomeninio Tarptautinio tribunolo komunizmo nusikaltimams įvertinti organizatoriai dėl kaltinamosios medžiagos gausos atidėjo nuosprendžio paskelbimą iki mėnesio pabaigos.
Septyni visuomeninio tribunolo teisėjai, kuriems pirmininkauja advokatas Vytautas Zabiela, ketina vėl susirinkti ir nuosprendį paskelbti rugsėjo 27 dieną.

Anksčiau planuota, jog rugsėjo 4-6 dienomis Vilniuje Seimo rūmuose posėdžiavęs tribunolas savo išvadas paskelbs penktadienį, rugsėjo 8 dieną.

Kaip penktadienį BNS sakė tribunolo organizacinio komiteto pirmininko pavaduotojas Artūras Flikaitis, jo organizatoriai neįvertino, jog tribunolo teisėjams prireiks daugiau nei vienos dienos laiko išvadai parengti.

Šią savaitę Vilniuje vyko jau antroji tribunolo sesija, pirmoji buvo surengta birželio mėnesį. .

Per antrąją sesiją tribunolui buvo pateikta daug papildomos kaltinamosios medžiagos. Ypač svarbios medžiagos, pasak A. Flikaičio, buvo gauta iš Baltarusijos bei kitų užsienio valstybių.

Tribunolas, išklausęs kaltintojų, liudininkų ir gynėjų kalbų, savo antrąją sesiją baigė vėlai vakare ketvirtadienį. T ribunole yra teisėjų iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Vokietijos ir Rumunijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.