aA
Suomijos bendrovė "Nokia" pristatė naują mobilųjį telefoną "Nokia 3310", turintį dialogo funkciją, leidžiančią vartotojams bendrauti susirašinėjant trumpomis žinutėmis (SMS). Dialogo funkcija leidžia bendrauti panašiai kaip internete – susirašinėjant trumpomis žinutėmis (SMS).
Iš telefono įmanoma siųsti dialogo žinutes į telefoną, kuris neturi dialogo funkcijos. Žinučių siuntimo kanalas yra įprastinis, todėl dialogo žinutė gaunama SMS žinutės forma, BNS pranešė "Nokia" rinkodaros asistentė Raivara Aidietinė.

"Gyvas" dialogas gali būti greitas, paprastas ir netgi anonimiškas. Dialogo funkcija leidžia lengvai peržiūrėti tekstą telefono ekrane, visos žinutės atpažįstamos pagal pasirinktą dialogo slapyvardį. Galima susikurti slapyvardį, su kuriuo žinutė bus nusiųsta adresatui.

Jeigu mobiliojo ryšio bendrovė teikia paslaugą " Nokia Friends Talk", vienu metu dialoge gali dalyvauti keli žmonės.

Naujasis telefonas yra mažas ir plonas, sveria tik 133 gramus, tačiau vartotojams siūloma naudotis daugybe jo savybių. Galima sukurti savo asmeninę žinutės formą, naudojant standartinį žinutės šabloną. Galima rašyti ilgesnes žinutes – "Nokia 3310" automatiškai sujungia iki trijų žinučių.

Telefone yra nauji žaidimai "Space impact" ir "Bantumi", taip pat naujos redaguojamos aplinkos, kurias sudaro ekrano vaizdas, skambėjimo tonas ir aplinkos pavadinimas.

"Nokia 3310" galima įrašyti iki aštuonių numerių kvietimui balsu – tai labai palengvina dažniausiai kviečiamų abonentų numerių rinkimą. Dviejų dažnių (GSM 900/1800 MHz) telefonas taip pat veikia EGSM ( E xtended GSM) 900 MHz dažnio tinkluose.

Standartinė NiMH baterija veikia 4,5 valandos pokalbio režimu bei iki 260 valandų budėjimo režimu. Įtaisytas vidinis vibracinis skambutis. Siūlomi šešių skirtingų spalvų "Xpress-on" priekinis ir galinis dangteliai.

Aparate yra 28 kalbos, jų pasirinkimas priklauso nuo importuotojo šalies.

"Nokia" yra pasaulyje pirmaujanti mobiliųjų telefonų, mobiliojo ryšio ir interneto tinklų bei multimedia terminalų tiekėja.

1999 metais jos pardavimai siekė 19,9 mlrd. JAV dolerių (79,6 mlrd. litų).

"Nokia", kurios pagrindinė būstinė yra Suomijoje, įtraukta į Niujorko, Helsinkio, Stokholmo, Londono, Frankfurto ir Paryžiaus biržų registrus.

BNS