aA
Čečėnijos Ačchoi Martano rajono Lermontov Jurto gyvenvietėje vidurių šiltinė nustatyta 77 žmonėms. Tai antradienį pranešė Rusijos prezidento sekretorius spaudai Sergejus Jastržembskis.
Pasak jo, "12 ligonių būklė sunki, kitų vidutinio sunkumo".

Pirmoji priežastis, dėl kurio išplito liga, buvo tai, kad sugedo elektros pastotė, kuri tiekė elektros energiją vandens siurbliams, pumpavusiems vandenį iš artezinių šulinių. Artimiausiu metu siurbliai vėl ims dirbti, sakė S. Jastržembskis.

Gudermesas, balandžio 4 d. ("Interfax"-BNS). Čečėnijos Ačchoi Martano karinė komendantūra uždarė visus kelius į Lermontov Jurto gyvenvietę ir iš jos. Valdžia būgštauja, kad vidurių šiltinė, kurios židinys surastas gyvenvietėje, neišplistų į kitas vietoves.

Nustatyta, kad žmonės susirgo, vartodami maistui nevirintą vandenį.

Lermontov Jurte dirba Rusijos sveikatos apsaugos ministerijos brigada, atgabenta "Katastrofų medicinos" ligoninė, vaistų ir vandens valymo įrenginys.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.