aA
Rusijos URM vadovas Igoris Ivanovas pareiškė, kad Rusija pasirengusi sąžiningam ir atviram dialogui su tarptautine bendrija dėl įvykių Čečėnijoje, bet nepakęs grasinimų ir šantažo.
Kaip pažymima antradienį išplatintame Rusijos URM pranešime, tokią Maskvos poziciją Rusijos URM vadovas išdėstė per savo susitikimą antradienį su JT vyriausiąja žmogaus teisių komisare Mary Robinson (Meri Robinson).

I. Ivanovas, sakoma dokumente, pabrėžė, jog dezinformacijos kampaniją prieš Rusiją, iš esmės - informacijos karu, siekiama pakirsti federalinių valdžios institucijų autoritetą, kištis į mūsų vidaus reikalus".

Rusijos URM vadovas atmetė kaltinimus, "kad federalinė kariuomenė sistemingai pažeidinėja žmogaus teises", pabrėžiama pranešime.

Jame taip pat pažymima, kad, pasak I. Ivanovo, "Rusija gali pati kruopščiai ir objektyviai ištirti pavienius incidentus" Čečėnijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.