aA
Seimo konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Sigitas Kaktys LDDP lyderį Česlovą Juršėną apkaltino eskaluojant populistinius veiksmus.
Spaudos konferencijoje antradienį S. Kaktys LDDP vadovo Č. Juršėno pareiškimą dėl premjero Andriaus Kubilius spaudimo protestavusiems Suvalkijos žemdirbiams pavadino "neatsakingu".

Jo vertinimu, tokie pareiškimai "skatina populistinius veiksmus ir įvairias kraštutines, neteisėtas priemones, kuriomis galima pasiekti rezultatų".

S. Kaktys teigė matąs "daugybę ir politinių, ir ekonominių priemonių", kaip cukrinių runkelių augintojams galima apginti savo teisėtus interesus.

Vyriausybė praėjusią savaitę pareiškė, kad Marijampolės apskrities cukrinių runkelių augintojai, kovo 13-30 dienomis blokavę automagistralę "Via Baltica" bei kitus kelius, turės atlyginti padarytus nuostolius.

Praėjusį ketvirtadienį, kai protestas buvo pasiekęs kulminaciją, žemdirbiai savo technika buvo užblokavę kelis svarbius kelius Marijampolės apskrityje, buvo nutrūkęs eismas per Kalvarijos pasienio postą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.