aA
35 Australijos aukštosios mokyklos mokiniai buvo išvaryti iš klasių, kai mokytojai pastebėjo, kad jų plaukai sutvarkyti su plaukų želė.
Draudžiamų šukuosenų formavimo priemonių "pėdsakus" mokytojai aptiko liesdami mokinių plaukus trumpos plaukų apžiūros Thomaso Carro koledže metu.

Vieno iš mokinių teigimu, kelios dešimtys jo draugų dar dienos pradžioje buvo išsiųsti namo už tai, kad naudojo plaukų želė, vašką ir laką.

"Plaukų apžiūra jau buvo trečiadienį, tačiau jie nusprendė mus dar kartelį nustebinti. Mokytoja paklausė, ar aš plaukus tvarkiausi su želė ir aš atsakiau, kad ne, tačiau tada ji palietė mano plaukus ir išrėžė "Frankai, eik į direktoriaus kabinetą"," pasakojo 14-metis.

Mokiniams nebus leista grįžti į klases, kol jie neparašys atsiprašymo.

Moksleivių tėvai tiesiog įtūžo, kad jų atžalos buvo priverstos praleisti užsiėmimus dėl menko mokykloje nustatyto apsirengimo kodo pažeidimo.

Thomaso Carro koledžo direktorius Paulas D'Astoli tvirtino, kad jo vadovaujama mokykla turi teisę nustatyti reikalavimus, kaip privalo atrodyti mokiniai.

"Visi mokiniai puikiai žino mokyklos politiką dėl plaukų želė," oficialiame pareiškime teigė D'Astoli.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.