aA
CAD inspekcijos direktorius Alvydas Šumskas jau renginio metu kalbėjo, kad skraidyklės savininkas licencijos neteks visam gyvenimui. Praėjusį pirmadienį J.Kairys buvo Kaune, raštu kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės administraciją, prašydamas surasti jam trukdžiusį asmenį.

"Viskas ėjosi gerai, bet reikėtų išsiaiškinti, kas per renginį skraidė skraidykle. Gal tai ir žaidimas, bet labai rizikingas. Norėčiau, kad kitą kartą koks nesusipratėlis nepadarytų ko nors", - po skrydžio sakė J.Kairys.

A.Šumskas buvo priblokštas. CAD inspekcijos direktorius sakė, kad skraidyklės savininkui teks iš naujo perlaikyti teorinių žinių egzaminą. "Gali būti, kad žmogus bus nubaustas administracine bauda. Kai virš salos pamačiau skraidyklę, netekau amo. Negalėjau įsivaizduoti, kad tokio renginio metu kas nors taip elgsis. Mane stebina to žmogaus mąstymo ribotumas, man iškilo klausimas dėl psichinės jo būklės. Nėra jokių techninių priemonių tokiems nuleisti ant žemės. Taisyklių tuntai prirašyti, bet jų ne visi laikosi", - sakė A.Šumskas.

Kauno skrydžių valdymo centre šaltkalviu-mechaniku dirbantis 58 metų Kazimieras Mikalauskas nemano, kad trukdė J.Kairiui. Jis specialiai savo skrydį derino prie renginio programos, kad nesudarytų problemų lakūnui.

"Visame mieste buvo iškabinti skelbimai, kad J.Kairio programa prasidės 17.30 val. Aš atskridau apie 17.20 val., o po to grįžau į Aleksoto aerodromą. Pamačiau, kad saloje nieko nevyksta. Tada nuskridau antrą kartą pažiūrėti. Galvoju, kol J.Kairys nekyla, aš užimsiu žiūrovus, kad nebūtų nuobodu. Pasisukiojau truputį. Padariau kelias nuotraukas.

Kai pamačiau man mojuojantį policininką, iš karto dingau. Aš tik paįvairinau renginį. Dėl to iš žiūrovų priekaištų nesulaukiau, kai kurie manė, kad viskas taip surežisuota. Ne aš kaltas, kad renginio reklamoje buvo nurodytas netikslus programos laikas. Jei J.Kairiui ir trukdžiau, tai ne ilgiau kaip minutę. Bet abejoju, ar aš apskritai galėjau trukdyti: jei J.Kairys gali praskristi po tiltu, ką jam reiškia žvirblis, t.y. skraidyklė danguje", - samprotavo skraidūnas.