aA
Kosta Rikos parlamentas netyčia pritarė įstatymo projektui, kuris galėtų legalizuoti tos pačios lyties asmenų santuokas.
Gėjai
© Reuters/Scanpix

Konservatyviojo sparno įstatymų leidėjai balsavo už minimą įstatymo projektą, bet vėliau suprato, kad pakeista formuluotė gali būti interpretuojama kaip spraga, suteikianti gėjams teisę tuoktis, rašo independent.co.uk.

Tuomet jie paragino šalies prezidentę Laurą Chinchillą vetuoti šį įstatymą.

Rizikingą formuluotę, kuri civilinių sąjungų privalumus gali numatyti ir gėjams, į minimą įstatymo projektą įterpė Jose Maria Villalta.

„Per diskusijas mes aiškinome, kad Jaunimo įstatymą reikėtų interpretuoti taip, kad jis atvertų galimybes ir gėjams. Niekas tam neprieštaravo“, - aiškino J. M. Villalta.

Kadangi prieštaraujančiųjų pataisoms nebuvo, J. M. Villalta, priklausantis kairiųjų „Plačiojo fronto“ partijai, įtraukė jas į įstatymo projektą.

Konservatyvieji politikai sukritikavo šį žingsnį ir paragino prezidentę vetuoti įstatymo projektą. Nacionalinio atsinaujinimo partijos narys Justo Orozco laikraščiui „La Nacion“ sakė: „Ši preferencija nėra teisinga. Tai (homoseksualumas – DELFI) sustojęs seksualinės tapatybės vystymasis. Jis gali keistis kaip alkoholizmas ar priklausomybė nuo tabako“.

Jei prezidentė pasirašytų šį projektą, jam veikiausiai grėstų rimti teismų iššūkiai.

Anot vietos žiniasklaidos, trečiadienį prezidentė L. Chinchilla žurnalistams sakiusi, jog įstatymo projekto nevetuos: „Ne, mes eisime toliau ir pasirašysime šį įstatymą“.

„Suprantame, kad debatai verda dėl to, kaip reikėtų suprasti šį įstatymą, tačiau to nepakanka, kad šį įstatymą būtų galima vetuoti“, - paaiškino ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.