aA
Prieš 5 mėnesius po komentaro socialiniame tinklalapyje „Facebook“ už grotų patekusiam teksasiečiui paaugliui pagaliau šviečiasi galimybė išeiti į laisvę.
Justinas Carteris
Justinas Carteris
© Nuotr. iš asmeninio albumo

Kai Justiną Carterį suėmė, jam buvo 18 metų, informuoja CNN.
Liepos 16 d. vyks Komalo apygardos teismo posėdis, kuriame bus svarstoma galimybė paleisti jaunuolį už užstatą.

Advokato Dono Flanary teigimu, jis prašys sumažinti 500 000 dolerių (1,3 mln. Lt) užstatą, nes tėvai nepajėgūs tiek sumokėti.

Nemokamai vaikiną (jam jau suėjo 19 m.) ginantis advokatas pirmą kartą susitiko su J. Carteriu praėjusį antradienį. „Justino būklė sunki, kalėjime jis patyrė prievartą. Šiuos argumentus paminėsime posėdyje dėl paleidimo už užstatą“, – rašė advokatas e. laiške.

Vasarį J. Carteris su draugu susiginčijo su vaizdo žaidimo internete „League of Legends“ žaidėju.

Vaikino tėvo teigimu, žaidėjas pavadino Justiną trenktu, o šis jam sarkastiškai atsakė, kad yra tikrai trenktas. „Galėčiau iššaudyti darželyje vaikus ir stebėti, kaip teka nekaltųjų kraujas, o paskui suvalgyčiau dar plakančią vieno iš jų širdį“, – parašė J. Carteris. Tėvo Jacko Carterio teigimu, jo sūnus iš karto davė suprasti, kad pajuokavo.

Po šaudynių Konektikuto valstijoje pasirodęs komentaras patraukė žmonių dėmesį. Vasario 21 d. J. Carterį sulaikė ir pateikė kaltinimus dėl teroristinių grasinimų. Teksaso valstijoje už tai gresia iki aštuonerių metų kalėjimo.

Justinas Carteris
Justinas Carteris
© Nuotr. iš asmeninio albumo

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.