aA
Vaiko teisių specialistai ir policija nuo antradienio aiškinasi šokiruojantį pranešimą apie neva motinos apkandžiotą kūdikį. Liepos 2-osios popietę Radviliškio rajono policijai pranešta, kad viename rajono kaime gyvenanti nepilnametė motina įkando savo nė metukų neturinčiai dukrytei.
17-metė mama savo kūdikio nekandžiojo, įtariama, kad ją melagingai įskundė mažylės močiutė
© Shutterstock nuotr.

Ant kojų buvo sukelta policija, medikai, vaiko teisių apsaugos specialistai. Pastarieji atvažiavę įtariamosios namuose jau rado pareigūnus ir medikus. Suglumusi 17-metė motina tvirtino, kad jos dviem vaikams medikų pagalbos nereikia. Tačiau lydima policijos jaunoji moteris su vaikais buvo nuvežta į polikliniką.

Pasak vaiko teisių apsaugos specialisto, lydėjusio nepilnametę motiną, Šeduvoje dirbanti šeimos gydytoja apžiūrėjo mažylę ir oficialiai pareiškė, kad kūdikiui nebuvo įkąsta. Įbrėžimai ant rankytės galėjo atsirasti dėl kitų priežasčių - mažylė galėjo apsibraižyti žaisliuku ar savo nagučiais, tačiau tai nepanašu į žmogaus įkandimą.

Pradėjus aiškintis sąmyšio priežastis paaiškėjo, kad policijai apie neva smurtaujančią prieš kūdikį dukrą pranešė jos motina, kūdikio močiutė.

17-metė su dviem savo vaikais gyvena kartu su motina. Ši nuolat turi priekaištų dukrai. Gali būti, kad ir šį kartą susibarusi su dukra moteris nusprendė ją paauklėti apskųsdama policijai. Radviliškio policija patvirtino gavusi pranešimą apie apkandžiotą kūdikį ir patvirtino, kad už melagingą pranešimą apie nusikaltimą atsakomybė gresia kūdikio močiutei, be reikalo iškvietusiai policiją.

Vaiko teisių apsaugos specialistai nutarė, kad vaikų iš 17-metės nepaims, nes smurto prieš vaikus neužfiksuota. Kaip jau minėta, medikė, apžiūrėjusi mažylę, jokių smurto žymių nerado, tą ji oficialiai parašė Vaiko teisių apsaugos skyriui.

Šiaulių apskrities televizija