aA
Australijos gėjų pora ne tik seksualiai išnaudojo įsivaikintą berniuką, kurį jiems pagimdė surogatinė motina iš Rusijos, bet ir „dalinosi“ juo su kitais pedofilais.
Gėjų pora prievartavo įsivaikintą berniuką ir „skolino“ jį kitiems
© Shutterstock nuotr.

Australijos ir JAV pareigūnai drauge dirbo, kad patrauktų atsakomybėn tuos vyrus, kurie gyveno Kernso mieste Kvinslando šiaurėje ir dėjosi mylinčiais tėvais.

Tačiau berniukas, kurį jie 2005 metais gavo iš surogatinės motinos Rusijoje ir oficialiai įsivaikino, nuo labai jauno amžiaus buvo siūlomas kitiems, lytiniam išnaudojimui.

Abu tie vyrai 2012 metų pradžioje buvo areštuoti Kalifornijoje ir apkaltinti. Praėjusią savaitę vienas jų Amerikoje buvo nuteistas kalėti 40 metų, o kitas dar laukia nuosprendžio.

"Nė viena šių bylų nėra labai gera", - sakė Kvinslando policijos detektyvas Jonas Rouse'as, kuris vadovauja darbo grupei, tiriančiai vaikų išnaudojimą internete.

"Dėl šios bylos gan liūdina tai, kaip šis vaikas atsirado jų gyvenime. Tiesiog tikra tragedija. Tai itin amoralu", - sakė jis.

Nežinoma, ar tas vaikas buvo pradėtas panaudojant vieno iš tų vyrų spermą, tačiau jis gyveno kaip tos gėjų poros sūnus, kol ant jų pėdsakų policiją užvedė vienas atsitiktinis radinys Naujojoje Zelandijoje.

Pareigūnai, vykdę tyrimą dėl vieno pedofilo Velingtone, jo kompiuteryje aptiko to berniuko atvaizdų.

Atvaizdai nebuvo nelegalūs, bet sukėlė nerimą australų policijai, kuri juos įvertino kaip "nuotraukas pozuojant". Tolesnio tyrimo metu buvo rasta internetinių pokalbių tarp tos poros ir kitų pedofilų.

Atlikusi kratą poros namuose, kai jie lankėsi Jungtinėse Valstijose, policija surado tų vyrų areštui ir berniuko paėmimui pakankamai medžiagos - nešiojamuosiuose kompiuteriuose ir kitur.

Pasak J.Rouse'o, policija yra pasiryžusi užtikrinti, kad visi nusikaltėliai būtų susekti.

"Kalbame apie gana platų ... nusikaltėlių tinklą", - pažymėjo jis.

Vėlai antradienį J.Rouse'as ABC sakė: "Dėl šio tinklo tiesiog būkit tikri, jog vysimės juos iki Žemės krašto, kad ... visi iki vieno jų stotų prieš teisingumą už savo nusikaltimus prieš šį vaiką".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.