aA
Lenkijos Čenstachavos mieste kunigavęs 37 metų Rafalas P. garsėjo madingais rūbais, mokėjimu bendrauti su įvairaus plauko jaunimu, organizuodavo kunigų rungtynes su reperiais.
Lenkų kunigas artimiesiems parūpindavo kokaino
© Shutterstock nuotr.

Prieš dvejus metus dvasininkas tapo net metų kalendoriaus herojumi.

Vyskupai į kunigo veiksmus žiūrėjo pro pirštus, manydami, kad šis auklėja jaunimą. Staiga vienoje prekeivių narkotikais byloje į paviršių iškilo ir Rafalo P. pavardė. Vienas iš prekeivių, sutikęs bendradarbiauti su prokuratūra, išdavė kunigą, rašo dienraštis “Fakt”.

Jam buvo pateiktas vienas kaltinimas, kad nupirko 5 gramus kokaino kitam žmogui, už kuriuos sumokėjo 1000 zlotų. Kaip sakė Čenstachavos prokuratūros atstovas Tomaszas Ozimekas, prieš keletą metų kunigo pažįstamas kėlė vestuves ir paprašė dvasininko parūpinti kokaino iškilmių svečiams. Rafalas P. ilgai nesvarstydamas jaunojo prašymą įvykdė.

Sulaikytas jis tarsi per išpažinti prokurorams prisipažino, jog ne kartą tarpininkavo prekyboje narkotikais aiškindamas, jog vykdė savo artimųjų valią.

Teisme duoti parodymus kunigas atsisakė. Drauge su Rafalu P. teisiamųjų suole sėdi dar trys žmonės, kurie parduodavo kunigui narkotikus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.