aA
Izraelyje, Holono mieste, statybininkai kasė pamatus ir iškasė didelį metalo objektą. Jo apžiūrėti iškvietė specialistus ir policininkus. Paaiškėjo, kad buvo užkastas tarybinis tankas „T-34“ be bokštelio ir be vikšrų.
Izraelyje iškastas tankas
© Policijos nuotr.

Kaip informuoja newsru.com, masinė Antrojo pasaulinio karo laikų tankų „T-34“ gamyba pradėta 1940 m. iki 1944 m. šių tankų tarybinėje kariuomenėje buvo dauguma, vėliau juos pakeitė „T-34-85“.

Vėliau Tarybų Sąjunga pardavinėjo „T-34“ arabų šalims, vykstant karams 1956, 1967 ir 1973 m. Prieš 1973 m. spalio 6 d. prasidėjusį karą Egipto ginkluotosios pajėgos turėjo 400 minėto modelio tankų, Sirijos kariuomenė jų turėjo 240, Libijos grupuotė „Al Marabitun“ jų turėjo 12.

Rašoma, kad apie 300 „T-34“ tankų iš priešininkių perėmė Izraelio kariuomenė. Tankai netgi važiuodavo kariniuose paraduose. Dalį tankų perdavė muziejams, dalį pardavė užsienio šalims, o daugumą naudojo kariniuose daliniuose vietoje taikinių.

Kol kas neaišku, kaip ir kada tankas atsidūrė Holone. Nežinoma, kas ir kodėl jį užkasė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.