aA
Viena pasaulyje garsaus cirko „Cirque du Soleilakrobatė žuvo savaitgalį nukritusi iš didelio aukščio pašiurpusių žiūrovų akivaizdoje per pasirodymą Las Vegase, patvirtino organizatoriai. Kai kurie žiūrovai nieko neįtardami nufilmavo lemtingąjį pasirodymą.
Sarah Guyard-Guillot
Sarah Guyard-Guillot
© "Facebook" nuot.

Akrobatė, kurią žiniasklaida įvardijo kaip 31 metų Sarah Guyard-Guillot, dviejų vaikų motina, užsimušė, kai nukrito baigiantis šio cirko populiariai programai „Ka“, rodytai šeštadienį arenoje „MGM Grand“.

JAV žiniasklaida citavo incidento liudininkus, kurie pasakojo, kad akrobatė nukrito iš maždaug 15 metrų aukščio, kai buvo keliama prie arenos stogo ant lyno per vieną kovos sceną šiame šou.

Manoma, kad šis žmogaus gyvybės pareikalavęs incidentas buvo pirmasis per „Cirque du Soleil“ istoriją. Ši Kanadoje įsikūrusi cirko trupė, nerengianti pasirodymų su gyvūnais, garsėja savo neįprastais šou, kuriuos rodo per gastroles visame pasaulyje.

“(Artistė) buvo keliama vienoje scenos pusėje ir staiga tiesiog nulėkė žemyn“, – incidento liudininkas Danas Mosqueda sakė dienraščiui „Las Vegas Sun“.

„Iš pradžių daug žiūrovų pagalvojo, jog tai surežisuotos kovos dalis. Tačiau pasigirdo klyksmas, tuomet dėjonės, ir girdėjome, kaip viena artistė verkia scenoje“, – aiškino jis.

„Cirque du Soleil“ įkūrėjas Guy Laliberte'as socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame pranešime pareiškę esantis smarkiai sukrėstas to tragiško atsitikimo.

„Man gelia širdį. Noriu pareikšti savo nuoširdžiausią užuojautą šeimai. Visi nepaprastai sielvartaujame dėl šios žinios. Sassoon buvo artistė iš originalios „Ka“ trupės nuo 2006 metų; ji buvo neatsiejama mūsų glaudžios „Cirque du Soleil“ šeimos narė“, – pridūrė G.Laliberte'as, nurodydamas S.Guyard-Guillot sceninį vardą.

„Mums primenama su dideliu kuklumu ir pagarba, kokie nepaprasti mūsų artistai būna kiekvieną vakarą. Dabar mums svarbiausia palaikyti vieniem kitus kaip šeimos nariams“, – rašo jis.

„Cirque du Soleil“ pranešime sakoma, kad cirko administracija bendradarbiauja su Las Vegaso pareigūnais, tiriant šios nelaimės priežastis.

„Visa „Cirque du Soleil“ šeima nuoširdžiai liūdi dėl Sarah (Sassoon) Guyard, pasirodymo „Ka“ artistės, atsitiktinės žūties, kuri įvyko šeštadienį, birželio 29 dieną, Las Vegase, – rašoma pranešime. – Dirbame su atitinkamomis institucijomis ir pasisiūlėme visokeriopai bendradarbiauti.“

„Ka“ pasirodymai buvo atšaukti iki atskiro pranešimo, nurodė cirko administracija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.