aA
Jungtinės Valstijos konstatuoja religinių įsitikinimų laisvę Lietuvoje, tačiau nerimauja dėl gausėjančių antisemitinių pareiškimų. Anot 2000 metų Tarptautinės religinės laisvės pranešimo, kurį parengė JAV Valstybės departamento Demokratijos, žmogaus teisių ir darbo reikalų biuras, Lietuvos Konstitucija užtikrina religijos laisvę ir Vyriausybė praktiškai įgyvendina šią teisę.
Kasmet rengiamos studijos apie religijos laisvę įvairiose pasaulio valstybėse Lietuvai skirtame skyriuje išsamiai apibūdinami Lietuvoje tikybą reglamentuojantys teisės aktai, valstybės pripažintos ir netradicinės religinės bendruomenės.

Anot pranešimo, tarp daugumos religinių bendruomenių vyrauja santaika, nors religinių mažumų atstovai kartais patiria netoleranciją ir įžeidimus.

Pasak metinio pranešimo, 1999 metais Lietuvos žydų bendruomenė buvo susirūpinusi dėl antisemitinių pasisakymų, nuskambėjusių iš politikų lūpų.

Pranešime pabrėžiama, kad šių metų balandį Kauno meru išrinktas politikas, "pagarsėjęs antisemitiniais ir įžeidžiančiais žydus bei užsieniečius pasisakymais". Turimas galvoje Lietuvos laisvės sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.