aA
Rusijos oro bendrovės „Aeroflot“ lėktuvas, kuriuo iš Honkongo išskrido Vašingtono ieškomas buvęs JAV šnipas Edwardas Snowdenas, sekmadienio pavakarę nutūpė Maskvoje, pranešė oro uostas.
Foto: Bobby Yip
Foto: Bobby Yip

Reisu iš Honkongo skridęs lėktuvas nutūpė laiku, remdamasis Rusijos sostinės Šeremetjevo oro uosto duomenimis iš jo pranešė AFP korespondentas.

Koks yra galutinis E.Snowdeno kelionės tikslas, nepatvirtinta, bet kai kuriuose pranešimuose buvo sakoma, kad jis per Havaną skris į Venesuelos sostinę Karakasą.

E.Snowdenas paprašė politinio prieglobsčio Ekvadore, šalyje, kuri suteikė prieglobstį "WikiLeaks" įkūrėjui Julianui Assange'ui ambasadoje Londone, skelbia guardian.co.uk.

JAV teisingumo departamentas sekmadienį nurodė, kad sieks tų šalių, į kurias gali nuvykti buvęs Nacionalinės saugumo agentūros (NSA) kompiuterių technikas E. Snowdenas, teisėsaugos pareigūnų bendradarbiavimo.

Teisingumo departamento atstovė Nanda Chitre sakė, kad E.Snowdenas išvyko iš Honkongo "į trečią šalį", nors JAV buvo pateikusios prašymą jį išduoti.

Pasak atstovės, Jungtinės Valstijos „sieks atitinkamo teisėsaugos bendradarbiavimo su kitomis šalimis, į kurias ponas Snowdenas gali bandyti vykti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.