aA
Girtutėlio vyro sukeltoje avarijoje nukentėjo keturi vaikai, o avarijos kaltininkas pareiškė, kad yra VSD (Valstybės saugumo departamentas - DELFI past.) pareigūnas Antanas.
Vilniuje po avarijos girtutėlis vairuotojas pareiškė, kad jis - VSD pareigūnas Antanas ir pats gaudė girtuoklius
© DELFI (R.Gečiūnaitės nuotr.)

Avarija įvyko sekmadienio popietę, apie 12.20 val. Rygos gatvėje.

policijos pareigūnams VSD darbuotoju prisistatęs avarijos kaltininkas "Audi" automobiliu važiavo į Justiniškių gatvės pusę ir, matyt, nebepataikė ant stabdžio pedalo, nes rėžėsi į priešais važiavusį "VW Passat".

"VW Passat" vairuotojas DELFI sakė, kad jie su keturiais vaikais, kurių vienas dar visai kūdikis, norėjo pasimėgauti geru oru prie ežerų. Tačiau kelionė baigėsi po smūgio į galą.

Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai ir medikai. Pastarieji mažamečius išvežė į ligoninę apžiūrai, nors išorinių rimtų sužalojimų ir nebuvo matyti.

Girtas "Audi" vairuotojas iš pradžių tikino, kad tik sidro išgėrė prie "balų" ir važiavo namo. Vyras neturėjo su savimi jokio dokumento, tačiau tvirtino, kad jis - VSD pareigūnas Antanas.

Kol visi laukė kada atvyks dar vienas policijos ekipažas ir patikrins girtumą, "VSD Antanas" pareiškė, kad eina pasivaikščioti.

"Klausyk, aš nueisiu iki parduotuvės, cigarečių nusipirkt trumpam", - pareiškė "Audi" vairuotojas šalia stovėjusiam pareigūnui, tačiau išgirdo neigiamą atsakymą.

DELFI pasidomėjus, kodėl būdamas neblaivus vyras sėdo prie vairo, jis šyptelėjo, panarino galvą ir sumurmėjo "nekenčiu jūsų visų".

Atvykus pareigūnams su alkoholio matuokliu, pasaka apie truputį išgerto sidro kaip mat subliūško. Vairuotojui nustatytas sunkus - 3,59 prom. girtumas.

Vairuotoją išsivežė policijos patruliai, nes be dokumentų asmens tapatybė neaiški. Kas jis bus išsiaiškinta suradus jo dokumentus, tad vyrui teks užsukti į namus, tik po to vykti į policijos komisariatą.

Vyras dar bandė pareigūnams priekaištauti, kad jo tiesiog nepaleido, nes kaip VSD pareigūnui jam tekę pačiam gaudyti girtuoklius policininkus, tačiau esą, ne kartą buvo ir paleidęs.

Nustačius vairuotojo asmenybė paaiškėjo, kad apie VSD, kaip ir apie truputį išgerto sidro, jis melavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.