aA
Rami Baltijos jūra kol kas draugiška Palangos poilsiautojams. Šeštadienį kurorto gelbėtojai daugiausia darbo turėjo su šilumos smūgį patyrusiais žmonėmis ir piktomis moterimis, kurios skundžiasi po joms skirtą paplūdimį vaikštančiais vyrais.
Moterys skundžiasi gelbėtojams dėl per arti vaikštančių vyrų
© DELFI / Kiril Čachovskij

Šeštadienį Palangoje buvo apie 24 laipsnius šilumos. Baltijos jūra įšilusi iki 18-os laipsnių.

„Jūra pakankamai rami, skendimų neturime. Pagrindinė problema – pasiklydę, be priežiūros palikti vaikai ir saulės smūgis. Šiandien jau penktą žmogų išvežė greitoji pagalba. Yra ir traumų“, – DELFI sakė Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas.

Vienas neblaivus vyras paplūdimyje užmigo ir gavo saulės smūgį. Tai pastebėję gelbėtojai jį atgaivino ir perdavė medikams.

Moterys skundžiasi gelbėtojams dėl per arti vaikštančių vyrų
© DELFI / Kiril Čachovskij

Pasak J. Pirožniko, jūra pavojingiausia, kai yra bangos ir srovės – viena banga stumia į krantą, o srovės kojas traukia atgal į jūrą.

Pamačiusios vyrus, moterys skambina gelbėtojams

Gelbėtojai taip pat klausėsi nepatenkintų moterų skundų. Iš moterų paplūdimio skambinusios poilsiautojos piktinosi ten vaikštančiais vyrais.

„Dėl vyrų pliažo turime mažiausiai nusiskundimų – jeigu kas pas vyrus ateina, jie neskambina, o iš moterų pliažo kasdien gauname iki 20 skambučių: tai vyrai praeina, tai kopose kažkas stovi, masturbuojasi ir taip toliau“, – sakė J. Pirožnikas.

Pagal savivaldybės nustatytas paplūdimio taisykles, vyrams praeiti pro moterų paplūdimį draudžiama. Jiems damų paplūdimį reikia apeiti per kopas ar dviračių taku. Už pažeidimus savivaldybė ir policija gali skirti baudas.

Prieš porą metų gelbėtojai pagavo vieną moteris stebėti pamėgusį vyrą. Jį sugauti gelbėtojų prašė ir policija, ir pačios moterys.

Moterys skundžiasi gelbėtojams dėl per arti vaikštančių vyrų
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Turiu porą gelbėtojų sprinterių, jie ir pagavo. Paguldėme, atidavėme policijai. Policija surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, nubaudė 50 Lt bauda ir paleido, padarė nuotrauką. Sunku pasakyti, ar tai padėjo“, – kalbėjo gelbėjimo tarnybos vadovas.

Jis pastebi, kad užsienyje yra bendri paplūdimiai ir juose į priešingos lyties atstovus niekas nekreipia dėmesio. Lietuvoje dėl vyrų lankymosi paplūdimiuose daugiausia pyksta vyresnio amžiaus moterys.

„Jauna graži nekreipia dėmesio: žiūri, tegul žiūri – ką jis padarys“, – juokavo J. Pirožnikas.

Palangoje ir Šventojoje poilsiautojų saugumu šįmet rūpinasi 30 gelbėtojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.