aA
Paskutinė para pateikė šiurpią statistiką - mažiau nei per 24 valandas vanduo pasiglemžė 6 vyrų gyvybes. Tokių skaičių ugniagesiai per vieną parą seniai neturėjo.
Per parą nuskendo šeši vyrai, dar du - šeštadienio rytą
© DELFI

Situacijų koordinavimo skyriaus darbuotojų duomenimis, birželio mėnuo taip pat pateikia niūroką statistiką - nuskendo kone 30 žmonių (iki birželio 22 d. - 28 žmonės). Praėjusiais metais birželį užregistruota 15 nuskendusiųjų. O mėnuo dar nesibaigė.

Staigiai atšilus orams priešgaisrinės apsaugos departamentas ne kartą perspėjo dėl neatsargių maudynių pasekmių. Tačiau panašu, kad savo gyvybės nebranginančių daugėja.

Vien pastaroji para rodo, kad neatsargumas vandenyje turi itin liūdnas pasekmes. Jurbarko rajone žuvo 3 vyrai, Šilutės rajone - 1, dar 2-jų gyvybės užgeso Kauno rajone. Iki ryto buvo nesurasti trys skenduoliai.

Vieno paieškos buvo tęsiamos iki šeštadienio popietės. Penktadienį nuskendusio vyro kūną gelbėtojai surado tik šeštadienį apie 14 val.

Šeštadienį pirmoje dienos pusėje Lietuvos vandens telkiniuose nuskendo dar du žmonės.

Nelaimės per plauką išvengta Kaune - pramogautojai šeštadienį sumanė pasiplaukioti laivu pramoginiu laivu "Nojus". Ugniagesiams pranešta, kad kateris tapo nevaldomu. Pramogautojams į pagalbą atskubėjo ugniagesiai. Plūduriuojantį laivą teko parplukdyti pagalbai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.