aA
Kaune, Laisvės alėjoje jau kelias savaites nebaudžiami siautėja sukčiai. Kurčiais asmenimis apsimetantys, kaip spėjama, iš Rumunijos atvykę piliečiai iš patiklių kauniečių vilioja pinigus.
Tamsaus gymio sukčiai paramos neįgaliesiems prašo pakišdami klaidų priveltą popierių
© kaunas.kasvyksta.lt

Kaunas.kasvyksta.lt praneša kad akylesni miestiečiai pastebėjo, kad apgavikų pateikiami lapai, kuriuose neįgaliaisiais apsimetantys užsieniečiai fiksuoja paaukotą sumą, ne tik neprimena oficialaus dokumento, bet atspausdintame tekste trūksta logikos.

Neįgaliųjų ženklais bei Lietuvos trispalve paženklinti lapai skelbia: „Sertifikatas regioninės asociacijos neįgalių vaikų ir skurdo. Norint gauti tarptautinę organizaciją. Prašome padėti atidaryti Lietuvos centrą su savo parašu“.

Kaip manoma, ši mulkintojų gauja Kaune siautėja jau trečią vasarą. Jie naudojasi įvairių neįgaliųjų organizacijų vardais, neva rinkdami joms paramą.

Policijos pareigūnai ne kartą juos buvo sulaikę. Deja, skirti baudas jiems yra beprasmiška, tenka sugaišti daug laiko bandant su apgavikais susikalbėti, o ir atlikus visus būtinus formalumus, pinigų už baudas iš užsieniečių išreikalauti neįmanoma.

Todėl kauniečiai raginami būti atidžiais ir neaukoti pinigų, bet kam tiesiog gatvėje.

DELFI žiniomis, panašiu būdu sukčiai bando išvilioti pinigus ir iš Vilniaus gyventojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.