aA
Vokietijos užsienio reikalų ministras Guido Westerwelle leido suprasti, kad penktadienį darys spaudimą Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, kad būtų leista įkalintai oponentei Julijai Tymošenko vykti gydytis į Vokietiją, praneša "Reuters".
Julija Tymošenko, Viktoras Janukovičius
Julija Tymošenko, Viktoras Janukovičius
© AFP/Scanpix

Prieš susitikimą su V. Janukovyčiumi G. Westerwelle reporteriams sakė, kad J. Tymošenko turi teisę į teisingą teismą ir gerą medicininį gydymą. G. Westerwelle pakartojo, kad tebegalioja kvietimas J. Tymošenko atvykti gydytis į Vokietiją. Vokietijos ministras taip pat sakė, kad "selektyvus teisingumas" neturėtų būti taikomas nei Europos Sąjungos (ES) šalyse, nei Ukrainoje.

Guido Westerwelle
Guido Westerwelle
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

52-ejų J. Tymošenko yra buvusi Ukrainos premjerė ir pagrindinė V. Janukovyčiaus politinė varžovė. 2011 metais ji buvo nuteista kalėti septynerius metus už įgaliojimų viršijimą. ES teigia, kad byla jai iškelta dėl politinių priežasčių, ir tvirtina, kad jei J. Tymošenko nebus išlaisvinta, gali kilti pavojus šiemet su Ukraina planuojamoms pasirašyti tarptautinėms sutartims.

V. Janukovyčiui gali būti pavojinga išlaisvinti savo oponentę J. Tymošenko, nes jis ruošiasi 2015 metais siekti antros kadencijos. Vokietijos pareigūnai teigia, kad leidimas J. Tymošenko išvykti gydytis į Vokietiją būtu gera išeitis V. Janukovyčiui.

Prieš susitikimą su Ukrainos prezidentu G. Westerwelle susitiko su opozicijos partijomis ir J. Tymošenko dukra Jevgenija.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.