aA
Pranešama, kad ketvirtadienį naujausiuose protestuose maždaug šimte Brazilijos miestų dalyvavo per milijoną žmonių, skelbia BBC. Daugelyje miestų kilo neramumai, o San Paulo valstijoje automobiliui įvažiavus į protestuotojų barikadą žuvo 18-metis.
Protestai Brazilijoje: pirmoji auka - žuvo 18-etis
© Reuters/Scanpix

Protestai prasidėjo daugiau nei prieš savaitę San Paule dėl viešojo transporto kainų didinimo, tačiau vėliau dėl nepasitenkinimo švietimu, sveikatos apsaugos finansavimu ir korupcija protestai išplito į kitus miestus. Brazilijos prezidentė Dilma Rousseff dėl protestų atšaukė planuotą kelionę į Japoniją. Tai rodo, kad padėtis rimta. Be to, prezidentė sušaukė skubų ministrų kabineto susitikimą, per kurį penktadienį bus aptariami neramumai.

Rio de Žaneiro policija panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas prieš kaukėtus jaunuolius prie savivaldybės. Pranešama, kad mažiausiai 29 žmonės buvo sužeisti. Rio de Žaneiro pareigūnai atitvėrė provincijos gubernatoriaus pastatą. Televizija rodė, kaip gaujos plėšė parduotuves miesto centre, nors dauguma verslininkų pasiruošė neramumams ir užkalė langus.

Sostinėje Brazilijoje protestuotojai prie įėjimo į užsienio reikalų ministeriją sukūrė nedidelį laužą. Policija juos išvaikė guminėmis kulkomis ir ašarinėmis dujomis. Buvo užpulti ir kiti vyriausybės pastatai. Pranešama, kad apie 26 žmonės buvo sužeisti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.