aA
Ketvirtadienio vakarą gaisras kilo Rygos pilyje, kurioje buvo įsikūrusi Latvijos prezidentūra, praneša delfi.lv. Ugnis įsiplieskė apie 22.20 val. Istorinis pastatas liepsnoja atvira liepsna.
Rygos pilyje, kurioje buvo įsikūrusi prezidentūra, kilo didelis gaisras
© DELFI.lv

Spėjama, kad gali būti išdegęs nuo 50 iki 100 kvadratinių metrų plotas.

„Situacija rimta. Gaisrą gesina apie 50 ugniagesių, į įvykio vietą atvyko 10 autocisternų“, - sakė ugniagesių atstovė Viktorija Šembele.

Kol kas apie nukentėjusius nepranešama. Prie pilies yra gyvenamųjų pastatų, todėl imtasi visų atsargumo priemonių, keliose gatvėse sustabdytas eismas.

Pastaruoju metu pilis rekonstruojama. Remontui ji buvo uždaryta praėjusių metų rudenį.

Gaisro priežastis nežinoma.

Rygos pilis istorija prasidėjo XIV a. penktajame dešimtmetyje pastačius pirmąją Livonijos ordino pilį – magistro rezidenciją. Dabar Dauguvos pakrantėje stovinčioje viduramžių pilyje yra Latvijos Respublikos prezidento rezidencija ir Latvijos nacionalinis istorijos muziejus – trečiasis pagal senumą muziejus Latvijoje.

Šiuo metu, pradėjus plataus masto senovinio pastato rekonstrukciją, prezidento laikinąja rezidencija tapo Melngalvių (Juodagalvių) rūmai Rotušės aikštėje, bet muziejus ir toliau veikė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.