aA
Vieno Šanchajaus universtiteto stadione ketvirtadienį futbolo žvaigždės Davido Beckhamo gerbėjams, norėjusiems iš arčiau išvysti savo dievaitį, sukėlus spūstį ir pralaužus policijos kordoną, buvo sužeisti septyni žmonės, tarp jų penki apsaugos darbuotojai.
Šanchajuje per Davido Beckhamo gerbėjų spūstį sužeisti žmonės
© AFP/Scanpix

Sužeisti trys policijos pareigūnai, du universiteto apsaugininkai ir du studentai, vienas iš kurių yra japonas, sakoma Šanchajaus policijos oficialiame tinklaraštyje.

Beveik tūkstantis futbolo aistruolių susirinko Šanchajaus Tongdži universiteto stadione, kur karjerą baigusi futbolo žvaigždė susitiko su universtiteto futbolo komanda, pranešė valstybinė naujienų svetainė "Xinmin Net".

Atvykus D.Beckhamui, jo gerbėjai šturmavo stadiono vartus ir pralaužė policijos pareigūnų ir apsaugininkų kordoną, praneša "Xinmin".

Nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti ant žemės parblokšti žmonės, besimėtanti avalynė ir iš aikštės išnešama uniformuota moteris kruvinu veidu.

"Per daug beprotiška, - sakė universiteto futbolo komandos žaidėjas Chan Danas (Čan Danas), kuris tikėjosi išbandyti savo jėgas su D.Beckhamu.- Bet mes nesitikėjome, kad čia susirinks tiek daug žmonių - šitiek Beckhamo gerbėjų".

Šanchajaus policija informavo, kad tiria įvykio aplinkybes. Renginys dėl incidento buvo atšauktas.

Šią savaitę D.Beckhamas Kinijoje dalyvauja Kinijos superlygos septynių dienų reklaminiame ture po šalį. Jis buvo pasamdytas kaip "įvaizdžio ambasadorius" šios sporto šakos populiarinimui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.