aA
Rusijos nekilnojamojo turto magnatas Sergejus Polonskis, kuris buvo sulaikytas ir vėliau paleistas iš kalėjimo Kambodžoje ir kuriam Rusijoje už akių pateikti kaltinimai dėl pinigų švaistymo, tikisi tapti Izraelio piliečiu, teigė advokatė Diana Tatosova, kuria remiasi "RIA Novosti".
Sergejus Polonskis
Sergejus Polonskis
© AFP/Scanpix

„Tiesa, S. Polonskis siekia Izraelio pilietybės. Mano padėjėjai ir aš ruošiame reikalingus dokumentus paraiškai. Tai ne paslaptis", - sakė D. Tatosova.

Užsieniečiai ne kartą yra gavę Izraelio pilietybę, kad išvengtų ekstradicijos. Agentūra "Jewish Telegraph Agency" pranešė apie atvejį 1998 metais, kai amerikietis nepilnametis gavo Izraelio pilietybę, kad išvengtų JAV teismo dėl nužudymo.

Izraelyje glaudžiasi keli šimtai nuo Rusijos valdžios besislapstančių verslininkų, įskaitant buvusį naftos kompanijos "Jukos" akcininką Leonidą Nevzliną.

S. Polonskis šio mėnesio pradžioje buvo apkaltintas daugiau nei 5,7 mlrd. rublių (177,5 mln. JAV dolerių) iš investuotojų išvaistymu vykdant prabangių gyvenamųjų pastatų statybų projektą Maskvoje.

Jeigu bus įrodyta jo kaltė, jam gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo bausmė.

S. Polonskis su dar dviem rusais buvo sulaikytas 2012 metų gruodžio 30 dieną dėl šešių laivo įgulos narių užpuolimo. Jūreiviai S. Polonskį plukdė iš salos atgal į žemyninėje Kambodžos dalyje esantį Sianukvilio miestą. S. Polonskis balandį buvo paleistas už užstatą. Teismas nurodė jam neišvykti iš šalies. Tačiau šio mėnesio pradžioje S. Polonskis buvo pastebėtas Izraelyje prabangiame bute Tel Avive.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.