aA
Prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje penki Šiaulių miesto ir rajono gyventojai kaltinami itin įžūliais nusikaltimais: 2011 metais Šiauliuose sumušė keturis jaunuolius bei panaudojo šaunamąjį ginklą. Vienam iš nukentėjusiųjų nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas.
Šiauliečiai iš automobilio ištraukė 4 vaikinus ir žiauriai juos sumušė, vieną peršovė
© Shutterstock nuotr.

Prokurorė Diana Voskoboinikova pažymėjo, kad nusikaltimas buvo įvykdytas itin įžūliomis aplinkybėmis – viešoje vietoje, mieste, dienos metu ir matant praeiviams. Įvykio metu buvo panaudotas tyrimo metu nenustatytas ginklas ir juo sužalotas žmogus, taip buvo sukeltas pavojus aplinkiniams praeiviams.

Iš karto po įvykio du įtariamieji pasislėpė nuo teisėsaugos pareigūnų užsienio valstybėse, taip bandydami išvengti gresiančios baudžiamosios atsakomybės. Buvo paskelbta jų paieška, išduoti Europos arešto orderiai. Vienas įtariamasis tyrimo metu buvo surastas ir pargabentas į Lietuvą, o kito pasislėpusio asmens atžvilgiu tyrimas buvo atskirtas ir toliau tęsiama jo paieška, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Prokurorai kartu su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnais nustatė, kad jaunuolių nesutarimai prasidėjo tą pačią dieną, kai neprasilenkus dviem automobiliams Šiaulių rajono siaurame kelyje, automobiliuose buvę jaunuoliai pradėjo aiškintis santykius dėl pirmumo teisės važiuoti. Tuomet nukentėjo tik automobiliai – buvo sudaužyti abiejų automobilių stiklai. Po šio įvykio jaunuolių kompanijos išsiskirstė, tačiau neilgam.

Nukentėjusiesiems nuvažiavus į Šiaulių miesto Rėkyvos mikrorajoną, juos atsivijo jau du automobiliai. Iš jų išlipę penki kaltinamieji be jokios priežasties ištempė iš automobilio jame buvusius keturis jaunuolius ir juos sumušė. Muštynių metu buvo panaudotas šaunamasis ginklas – peršauti vieno nukentėjusiojo sėdmenys, o kitam dėl patirtų sužalojimų nustatytas sunkus sveikatos sutrikdymas ir jis iki šiol yra gydomas.

Visiems penkiems jaunuoliams pateikti vienodi kaltinimai – jie kaltinami tuo, kad veikdami bendrai, dėl chuliganiškų paskatų sunkiai sutrikdė žmogaus sveikatą ir pažeidė viešąją tvarką.

Už sunkiausią iš galimai padarytų nusikalstamų veikų (sunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų) baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dvylikos metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.