aA
Policija vairuotojams yra paruošusi karštą birželį. Savaitgaliais tikrinamas vairuotojų blaivumas. O birželio 20-23 dienos yra paskelbtos pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolės akcijos dienomis.
Pasivažinėjimas Klaipėdoje: vaikinas ant variklio dangčio, dvi merginos - ant automobilio stogo
© DELFI

Klaipėdos jaunimas, matyt, to nežinodamas, šias dienas pasitiko itin įžūliu pavairavimu.

Trečiadienį, apie 17.20 val., prie Klaipėdos arenos pastebėtas automobilis "VW Passat", ant kurio stogo sėdi dvi laibakojės merginos, o ant variklio dangčio įsitaisęs jaunuolis. Automobilis suko ratus arenos automobilių stovėjimo aikštelėje.

Kol kas neaišku, kokia bausmė laukia vairuotojo ir kaip bus įvertintas šis vairavimas. Jeigu bus pripažinta, kad čia užfiksuotas tik keleivių pervežimo taisyklių pažeidimas, vairuotojo lauktų 100-300 litų bauda.

Tačiau specialistai, konsultavę DELFI, teigė, kad čia panašu į pavojingą vairavimą. Tada vairuotojas būtų nubaustas 400-800 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimą atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių.

Tačiau jeigu būtų pripažinta, kad čia matyti visi chuliganiško vairavimo požymiai, vairuotojo laukia 1000-2000 litų bauda, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 1 iki 2 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.