aA
Dėl smurto namuose teisinės neliečiamybės netekęs parlamentaras Egidijus Vareikis neatskleidžia, ar taikysis su žmona.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Nors generalinis prokuroras Darius Valys yra nurodęs, jog susitaikymo atveju E. Vareikiui baudžiamoji atsakomybė nebegrėstų, pats politikas atsisako kalbėti apie šią galimybę.

„Aš sakiau, kad aš asmeninių klausimų nekomentuosiu“, - žurnalistams sakė imunitetą praradęs parlamentaras.

Jis ir toliau aštriai kritikuoja Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymą. Pirmiausiai – nuostatą, leidžiančią atskirti smurtautoją nuo šeimos.

„Po kiekvieno konflikto reikia būtinai žmones atskirti. Ir kažkaip jiems įkalbėti, kad jiems kartu būti yra blogai. Suprantate, pati įstatymo logika yra neteisinga. (...) Lyg tai konfliktus reikia spręsti būtinai pastatant kažkokias mūro sienas. Konfliktus reikia spręsti žmones sutaikant ir randant bendrą kalbą. O įstatymo esmė yra pastatyti mūro sieną“, - stebėjosi E. Vareikis.

Paklaustas, ar pats ketina inicijuoti šio įstatymo pataisas, politikas tokios galimybės neatmetė.

DELFI primena, jog E. Vareikis teisėsaugos akiratyje atsidūrė gegužės 4 d. Parlamentaras įtariamas neblaivus smurtavęs prieš žmoną. Anot incidentą tiriančios prokurorės, politikas ne tik dusyk sudavė žmonai per veidą, bet ir jai spyrė. Ketvirtadienį Seimas panaikino E. Vareikio neliečiamybę. Politikas narystę konservatorių partijoje yra sustabdęs.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.