aA
Mirė Holivudo aktorius Jamesas Gandolfini. Jis labiausiai išgarsėjo savo mafijos boso role seriale „Sopranai: mafijos kronika“ ( 1999-2007). 51-erių sulaukęs vyras anapilin iškeliavo per atostogas Italijoje.
Jamesas Gandolfini
Jamesas Gandolfini
© Scanpix

BBC praneša, kad J. Gandolfini Romoje greičiausiai ištiko infarktas.

Kaip pranešė tinklalapis TMZ, Naujajame Džersyje gimęs J. Gandolfini išvyko į Italiją dalyvauti Sicilijos kino festivalyje.

J. Gandolfini buvo neatsiejamas nuo Tony Soprano - jį žvaigžde pavertusio vaidmens seriale apie mafijos šeimos gyvenimą Naujajame Džersyje. Aktorius už mafijos boso, bandančio suderinti kriminalinę karjerą ir šeimos gyvenimą, Tony Soprano, vaidmenį laimėjo tris „Emmy“ apdovanojimus.

„Su dideliu liūdesiu turime pranešti, kad šiandien mirė mūsų klientas Jamesas Gandolfini, išvykęs atostogų į Romą Italijoje, - sakė jo vadybininkai Markas Armstrongas ir Nancy Sanders savo pranešime. - Mūsų širdys sudaužytos į šipulius, mes jo labai ilgėsimės“.

JAV televizija HBO, savo kanalu rodžiusi serialą „Sopranai“ nuo 1999 iki 2007 metų, taip pat pranešė, kad aktoriaus „labai trūks“.

Nuo baro padavėjo iki Brodvėjaus

„Jis buvo išskirtinis žmogus, didžiulis talentas, tačiau dar svarbiau – švelnus ir mylintis žmogus, pagarbiai elgęsis su kiekvienu, nepriklausomai nuo jo titulų ar pozicijų, - toliau rašome pranešime. - Per ilgus metus jis daugelį mūsų palietė savo humoru, šiluma ir kuklumu“.

J. Gandolfini gimė 1961 metais Vestvude, Naujajame Džersyje, mokyklos pietų padavėjos ir mūrininko, vėliau tapusio mokyklos prižiūrėtoju, šeimoje. Abu jo tėvai kilę iš Italijos.

Baigęs Naujojo Džersio Rutgers universitetą J. Gandolfini persikėlė į Niujorką, kur rado baro padavėjo ir klubo vadybininko darbą.

J. Gandolfini aktoriaus karjera prasidėjo 1992 metais, kai gavo vaidmenį Brodvėjaus pastatyme „A Streetcar Named Desire“.

Prasilaužimas karjeroje įvyko po metų, kai suvaidino gangsterį filme „Tikra romantika“ („True Romance“). Vėliau jis vaidino juostose „Vienoje kilpoje“ („In The Loop“), „Taikinys #1“ („Zero Dark Thirty“), „Kazino apiplėšimas“ („Killing Them Softly“).

2009 metais aktorius buvo nominuotas „Tony“ teatro apdovanojimui už savo vaidmenį kultiniame Brodvėjaus pastatyme „God of Carnage“.

Našlaičiais liko metukų dukrelė ir paauglys sūnus

J. Gandolfini gyveno su antra žmona Deborah Lin. Buvusį modelį iš Havajų aktorius vedė 2008 metais, pernai jiems gimė dukra Liliana.

Aktorius taip pat paliko paauglį sūnų Michaelą, kurio susilaukė su pirmąja žmona Marcy Wudarski, buvusia savo asmenine asistente. Pora susituokė 1999 metais, tačiau pirmoji santuoka truko vos trejus metus.

„Sopranų“ autorius Davidas Chase'as J. Gandolfini pavadino „genijumi“. „Jis yra vienas geriausių aktorių šiuo ar bet kuriuo kitu metu, - sakė D. Chase'as. - Didelė dalis to genijaus slypėjo jo liūdnose akyse“.

Aktorius Joe Gannascoli, „Sopranuose“ vaidinęs Vito Spatafore, išgirdęs liūdną žinią neslėpė savo sielvarto.

Tony Soprano psichiatrės Jennifer Melfi vaidmenį sukūrusi Lorraine Bracco sakė: „Šiandien netekome genijaus. Esu visiškai sukrėsta“.

Jeffas Danielsas, vaidinęs kartu su J. Gandolfini „God of Carnage“, kalbėjo: „Jeigu Brodvėjus turi tokį vyruką, su kuriuo norėtum būti apkasuose, tai Jimas Gandolfini buvo tas, kurį aš rinkčiausi“.

2012 metų gruodį interviu naujienų agentūrai „Associated Press“ J. Gandolfini prisipažino, jog tapo aktoriumi, norėdamas įveikti savo pyktį. „Nežinau, dėl ko konkrečiai aš pykau. Šiuo metu bandau išvengti tam tikrų dalykų ir tam tikro smurto, - atviravo aktorius. - Be to, aš senstu. Nebenoriu su žmonėmis taip žiauriai elgtis“.

Internete pradėjo sklisti J. Gandolfini atminimo pagerbimui skirti video:

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.