aA
Meksikoje 21 m. vyrą ištiko koma, o aštuoni asmenys pateko į ligoninę, kai alkoholinių gėrimų gamintojos „Jagermeister“ suorganizuotame vakarėlyje prie baseino skystas azotas sureagavo su chloru.
Po vakarėlio prie baseino žmogų ištiko koma, aštuoni atsidūrė ligoninėje
© Stopkadras

Kaip informuoja telegraph.co.uk, personalas įpylė į baseiną skysto azoto, šiam sureagavus su chloru susidarė nuodingi garai, o žmonės jais apsinuodijo.
Nuo nuodingų garų žmonės neteko sąmonės.

Pranešama, kad po vakarėlio Leono mieste praėjusį šeštadienį komos ištiktas Jose Ignacio Lopezas del Toro (21 m.) gulėjo intensyviosios terapijos skyriuje.

Vienas vakarėlio dalyvis pasakojo: „Renginio pradžioje darbuotojai išpylė skardinių turinį į baseiną, kuriame maudėsi apie 30 jaunų žmonių. Veikiausiai skystis sureagavo su vandeniu, susidarė tiršti dujų garai.“

Iš nuotraukų ir filmuotų reportažų matyti, kaip vakarėlio dalyvius apėmė panika, pakilus garams nuo baseino.

Prokurorai aiškinasi, kas buvo vakarėlio organizatoriai.
Keturi nukentėjusieji pateikė ieškinius teismui.

Leono merė Barbara Botello paragino apsvarstyti reikalavimus vakarėliams prie baseinų.

Renginį užsakė Vokietijos prekės ženklas „Jagermeister“, kurio atstovas teigė: „Žinome apie incidentą Leone, Meksikoje. Mūsų biure Vokietijoje vyksta tyrimas. Palaikome ryšį su platintojais Meksikoje, kurie kartu su renginio organizatoriais ir tyrėjais siekia atkurti praėjusio šeštadienio vakaro įvykius.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.