aA
Trečiadienį prieš teismą stojo 26 metų Vitalijus Zaikinas, kuriam pareikšti kaltinimai trimis žmogžudystėmis ir išžaginimu. Margininkų kaimo (Kėdainių r.) gyventojo byla Kauno apygardos teisme nagrinėjama už uždarų durų, o vyrui gresia kalėjimas iki galvos.
Vitalijus Zaikinas
Vitalijus Zaikinas
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Kraupus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų rugsėjį Margininkuose (Kėdainių raj.). Po nedidelio konflikto nužudęs du brolius V. Zaikinas dar kaltinamas išžaginęs 19 metų merginą, kuri gyveno tame pačiame name.

Supyko, nes paprašė cigaretės

V. Zaikinas su broliais Vidu ir Audriumi Petrauskais praėjusių metų rugsėjo 9-osios vakarą gėrė alų brolių namuose. Petrauskai pasiūlė svečiui sriubos ir visi nuėjo į kitame namo gale esančią virtuvę.

Bevalgant sriubą V. Petrauskas paprašė V. Zaikino cigaretės, tačiau šis atrėžė, kad ir jis pats turi rūkalų. Menkavertis pokalbis sukėlė neįtikėtiną V. Zaikino pykčio protrūkį.

Netrukus V. Petrauskas pakilo nuo stalo ir nuėjo atgal į svetainę, kur kiek anksčiau buvo girtaujama. Iš paskos pasekė ir V. Zaikinas – atėjęs į svetainę žudikas rado V. Petrauską sėdintį fotelyje. bylos duomenimis, priėjęs iš nugaros V. Zaikinas persisvėrė ir kelis kartus smogė peiliu V. Petrauskui į krūtinę, vėliau perrėžė aukai gerklę.

Tuo metu į svetainę įėjo A. Petrauskas – pamatęs kraujuotą vyrą ir susmukusį brolį jis puolė bėgti, bet kur kas jaunesnis užpuolikas jį sučiupo dar koridoriuje ir subadė.

Užsinorėjo sekso

Pamatęs, kad auka nejuda, V. Zaikinas prisiminė, kad namuose gyvena nužudytų Petrauskų sūnėnas Nerijus su 19 metų sugyventine Deimante Staniulyte. Vyrui kilo kraupi mintis – po skerdynių pasimylėti.

Pasibeldus į merginos duris ši atidarė ir pasakė, kad Nerijaus namuose nėra.

„Man jo nereikia, man reikia tavęs“, - atrėžė V. Zaikinas.

Dviejų mažamečių vaikų, kurie tuo metu miegojo, mamai visas kruvinas žudikas pasiūlė pasimylėti, tačiau mergina atsisakė. Tačiau žudiką ir toliau kankino sekso alkis - V. Zaikinas prievarta numovė merginai kelnes ir kelnaites, o pats atsistojo.

Iš pradžių vyras tikino, kad merginos nežagino, tačiau jam pareikšti kaltinimai išžaginimu ir nužudymu. Kaltinamajame akte teigiama, kad vyras merginai sudavė nemažiau nei 39 smūgius peiliu ir išžagino.

Tuomet į namus grįžo D. Staniulytės sugyventinis N. Petrauskas, kuris nubėgęs į kaimą iškvietė medikus ir policiją.

Tuo tarpu V. Zaikinas grįžo namo, nusiprausė, išgėrė kavos ir nuėjo miegoti. Netrukus jis buvo sulaikytas.

DELFI žiniomis, V. Zaikinas prisipažįsta nužudęs tris žmones, tačiau neigia, kad žagino merginą.

Jei vyras bus pripažintas pakaltinamu ir įrodyta jo kaltė, jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Byloje pareikštas 121 tūkst. Lt civilinis ieškinys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.