aA
Samaros srityje, netoli Čiapajevsko (Rusija) esančiame kariniame bandymų poligone nugriaudėjo mažiausiai penki sprogimai, užsidegė netoliese esantis miškas, avarinės tarnybos pradėjo evakuoti gyventojus iš aplinkinių kaimų ir miestelių.
Samaros srityje – panika: nugriaudėjus sprogimams, evakuota apie 6 tūkst. žmonių
© Stopkadras

Kaip skelbia newsru.com, sprogo kariuomenės amunicijos sandėliai, juose gali būti apie 13 milijonų vienetų šaudmenų. Čiapajevsko mieste kilo panika.

Kas sukėlė sprogimą, neaišku, manoma, kad tai galėjo būti techninis gedimas. Nelaimė įvyko apie 19 val. vietos laiku.

Pasak liudininkų, po sprogimų į automobilius skriejo skeveldros, dužo namų langai.

Apie 21.30 val. „Interfax“ pranešė, kad iš namų jau evakuota daugiau nei 4 tūkst. žmonių, tuo metu newsru.com duomenimis evakuacijos mastas daug mažesnis – evakuota 250 gyventojų.

Pirminiais duomenimis, 34 žmonės sužeisti, 11 paguldyta į ligoninę.

Dėl sproginėjimų gelbėtojai kol kas negali įžengti į nelaimės vietą. Visi keliai, vedantys į poligoną, uždaryti.

Degančiame poligone yra žmonių

„Degančiame poligone yra du žmonės – vyras ir moteris. Vyras sugebėjo užmegzti ryšį ir pranešti apie tikslią savo buvimo vietą. Imamasi veiksmų šiems žmonėms gelbėti“, – pranešė pareigūnai.

Apie 00.10 val. pranešta, kad vyras išgelbėtas, tuo metu moters likimas neaiškus.

Patikslintais duomenimis, iš viso evakuota apie 6 tūkst. žmonių.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija siunčia du lėktuvus ir specialiai sprogmenims išminuoti parengtus specialistus.

„Situacija nekontroliuojama“

Neįvardytas šaltinis naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė, kad situacija nekontroliuojama, amunicija toliau sproginėja, manoma, kad gaisrui likviduoti gali prireikti dviejų-trijų dienų.

Dėl nelaimės uždarytas kelias Samara-Volgogradas.

Pasak vietos gyventojų, pirmasis sprogimas nugriaudėjo maždaug 19.10 val., antrasis - 19.25 val.

Pirmasis sprogimas buvo toks galingas, kad miestelyje, kuris nutolęs per 15 km nuo amunicijos sandėlių, dužo stiklai, suveikė automobilių signalizacijos.

Gaisrui gesinti sutelktos didelės ugniagesių pajėgos – įvykio vietoje dirba apie 500 vyrų, 100 specialiosios technikos automobilių.

Čiapajevskas, kuriame gyvena apie 74 tūkst. gyventojų, įsikūręs apie 700 km į pietryčius nuo Maskvos.

Amunicijos sandėlių sprogimai Rusijoje – neretas reiškinys. Per pastaruosius trejus metus šalį sukrėtė mažiausiai tuzinas sprogimų, kurie nusinešė tiek civilių, tiek pareigūnų gyvybes.

Paskutinis toks skaudus sprogimas įvyko praėjusių metų gegužę, kai per sprogimą Mulino poligone Nižnij Novgorodo srityje penki Rusijos armijos kariškiai žuvo, o dar trys buvo sužeisti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.