aA
Už pasikėsinimą sukčiauti stambiu mastu nuteistas Seimo narys Audrius Butkevičius nėra baigęs atlikti laisvės atėmimo bausmės, konstatavo Vilniaus apygardos teismas. Pagal Lietuvos Konstituciją Seimo nariais negali būti renkami asmenys, nebaigę atlikti bausmės pagal teismo paskirtą nuosprendį.
Seimo rinkimų įstatymas patikslina, kad Seimo nariais negali būti renkami asmenys, kurie, likus 65 dienoms iki rinkimų, yra nebaigę atlikti bausmės pagal teismo paskirtą nuosprendį.

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Artūras Šumskas nusiuntė pažymą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkui Zenonui Vaigauskui dėl Seimo nario Audriaus Butkevičiaus teistumo.

Kaip žinoma, A. Butkevičius ketina balotiruotis į Seimą Širvintų-Vilniaus vienmandatėje rinkimų apygardoje Nr.55.

Kaip BNS sakė Z. Vaigauskas, trečiadienio vakarą VRK posėdyje bus svarstoma, ar registruoti A. Butkevičiaus kandidatūrą.

"Priimsime Konstituciją ir įstatymus atitinkantį sprendimą", sakė Z. Vaigauskas.

Kaip BNS korespondentui sakė parlamentaras A. Butkevičius, jeigu VRK atsisakys registruoti jo kandidatūrą, jis "automatiškai paduos VRK į teismą".

Pasak A. Butkevičiaus, jo byla dar neperėjo visų teisingumo instancijų ir dabar yra nagrinėjama Europos Žmogaus teisių teisme Strasbūre.

Be to, pasak A. Butkevičiaus, jo byla Lietuvos teismuose buvo nagrinėjama politizuotai, "šiurkščiai pažeidžiant tarptautines normas".

Pasak A. Butkevičiaus, pernai Seimas nepatvirtino jam inicijuotos apkaltos, todėl, galėdamas būti šios kadencijos parlamente, jis nematąs kliūčių siekti ir vietos naujajame Seime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.